Здравейте на всички нов съм във форума.Току що се регистрирах.Исках да попитам за съвет.Решил съм да си купя Fiat Bravo искам да е от 98 до 00 г.И въпроса ми е кой двигател е най-добрия и изобщо кой ще ми препоръчате.Какви са недостатъците и плюсовете при различните двигатели?Надявам се да съм писал в правилната секция.Поправено заглавието (Бражо -> Браво). Колега, ползвай търсачката, много помага!Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за двигател на Браво
Collapse
X
-
2.0 20V- много скъпи части за подръжка (двойно на останалите модели), върви много също и гори много ... (имах такова ама ме продаде ... )1.8 16V- мога да кажа че е един от най-сполучливите двигатели на фиат, части на средна цена, върви много добре .... и има задоволителен разход (препоръчвам ти го от бензиновите варианти ! )1.6 16V- още по евтини части от на 1.8 със сходен разход. за вървеж .... средно !1.4 12V- нямам наблюдения върху тоя двигател но не съм чул добри отзиви за него.1.2 16V- относно подръжка частите са на мизерни цени..... а относно разход е много добро за градско ....( въпреки че тоя двигател за изънградско е слаб {ako разбирасе не си пенсионер})TD100- части на сносни цени , много добър разход, стига двигатела да е здрав !1.9JTD- някои от частите струват колкото колата .... но пък ако си решил да караш много ТОВА Е ТВОЯТА КОЛА!!! (разход извънградско-4.5 ,градско-6 при нормално каране)AUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
-
1.6 - Най - разпространение двигател - добър разход, доволен вървеж, ефтини части. Недостатък - голям данък1.2 - Страхотен разход, не лош вървеж, ефтини части, нисък данък.Другите автомобили немога да коментирам, защото може да те подведа. Сам си прецени, според нуждите и стила си на каране. Аз съм много доволен от моя 1.6 и не съжалявам за избора си.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клуба
Коментар
-
Bat_M написа:данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клубаSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
VooDoo написа:Bat_M написа:данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клубаFiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
-
VooDoo написа:Bat_M написа:данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клубаФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:VooDoo написа:Bat_M написа:данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клубаSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Този петък който идва ми е свободен ден и мисля тогава да обиколя автокъщите и да си купя кола.Спрях се главно на 1,2 двигателя защото не ми се иска да плащам висок данък пък и щом подръжката му е евтина ме устройва.Замислям се и за 1,6 но незнам ще реша на момента зависи какво ще изкочи.Ако можете да ме насочете към някоя автокъща ще съм ви много благодарен.Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.
No one ever really dies
Коментар
-
Atanas71 написа:VooDoo написа:Bat_M написа:данъка зависи от общината в която се намираш при мен е 130 лева на година,а за 1.6 16 В препоръчвам да си търсиш модел с алуминиеви колектори а не като моята с пластмасовите (само дроселовата клапа.тпс.и стъпков мотор са на цената на колата и се сменят в комплект друго решение няма)успех в търсенето от мен и добре дошъл в клубаFiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар