Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на моно инжекция с карбуратор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

смяна на моно инжекция с карбуратор

здравейте имам Fiat Tipo 1.4 DGT Cat.i.e моноинжекция и електрониката отказа напълно,четох из интернет и изглежда това е доста срещан проблем,та въпроса ми е мога ли да сменя моното с карбуратор?възможна ли е такава смяна и само карбуратор от двигател на типо ли мога да използвам?

По-лесно и евтино ще ти излезе да си оправиш моното. Да намериш читав 20 годишен карбуратор ще е приключение с неясен край, а да намериш читав майстор на карбуратори е обречена кауза в днешно време.Потърси по моргите частите, които са дефектирали при теб, надали ще струват повече от 50-100 лв.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Става и с карб от лада, но колегата SHB продава карб какъвто ти трябва .. трябва да се вземе и колектора обаче защото е различен. А карба могат да ти го настрой всеки майстор който има стенд или карбураторджия! Има достатъчно майстори! Все още не са малко колите с карбове!
      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

mерси за помоща,питах колегата от форума и ще ми го продаде но въпроса ми е дали има значение че е от 1.6 а моята е 1.4 ???

Коментар

Не няма значение! Хубаво е да го изчистиш и да се ревизира с ремонтен комплект. Но за това ще ти трябва малко опит! Все пак след слагена трява е хубаво да се отиде на регулировка на празния ход и сместа!!
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

и според мен по добре си оправи моноинжекцията
            Lancia Delta 1.6 i.e.

Коментар

пичове ,а ще трябва ли бензинова помпа?нали моното има в резервоара,става ли?

Коментар

не става, много високо налягане вдига
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Колеги, чудя се как да свържа всичко след като го намеря, имам карборатора вече, остава ми делко и колектор а бензиновата помпа смятам да си оставя тази в резервоара дето е, тука колегата каза, че повече налягане щяла да дава, но си мисля, ако се намали по някакъв начин няма ли да стане? Ако ли не ще си взема и една бензинова помпа, но се чудя как ще свържа карбуратора, и бензиновата помпа се чудя кое ще я кара да спира,доколкото знам там на моното има едни прекъсвачи или какво са дето спират при определено налягане, тях ли трябва да използвам или...?С една дума си нямам представа как ще го свържа това да действа, ако някой е правил такова нещо и има опит да сподели. даже имам ето това за карба обаче не се сещам много за ко става дума.http://superangel.hit.bg/karburator%20weber.pdf

Коментар

колега идеята не е никак лоша да си решиш главоболията веднъж за винаги,значи помпата си остава същата само дето преди карбуратора трябва да се сложи и трипътник за да може да се връща излишното гориво обратно в резервоара(има същата система испълнена на моното и няма нужда да пускаш нови маркучи) а поплавака в карбуратора си знае работата колко да си пусне а това с пускането и спирането на помпата понеже няма да има вече кой да я командва и пуснете едно +че от контактния ключ за да може да я пускаш и спираш,делкото предполагам че знаеш трябва да се захване към разпределителния вал предполагам че има место на двигателя макар че би трябвало да може да си караш и със старото делко от моното със леки промени по ел. инсталацията.Успехи от мен в начинанието

Коментар

Пак се включвам колектор може да вземе пак от същия човек който ти казах. Тези колктори не са често срещани така че това май ти единствения вариант!Колегата отгоре те е упътил добре!

Коментар

Сега като видях темата и се чудя дали няма да стане без нов карбуратор защото съм гледал моното и сега като видях снимки на карба са еднакви ама де да знам
                        Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
                          Сега като видях темата и се чудя дали няма да стане без нов карбуратор защото съм гледал моното и сега като видях снимки на карба са еднакви ама де да знам
                          С едно уточнение че са ДОСТА различни!

Коментар

Колеги, този колектор от 1.6 нали става на 1.4? Да не го взема, че да не стане?

Коментар

Колега, мога и делко да ти пратя, ако още не си намерил, но за разлика от карбуратора не зная дали е читаво.
                              преди - TIPO
                              сега - VOLVO XC60

Коментар

Working...
                              X