Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на моно инжекция с карбуратор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ее честито колега! Щом си успял да я подкараш! Отиди на настройка на смес на карбуратора! Тогава обортите няма да ти играят! Смукача се дърпа само когато е студена и като загрее до към 70-80 се сваля. Като е топла не го дърпай че само се дави! Общо взето със смукач работата е на усет! Как е като вървене ?
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Гледам моя стария карб и има 2 щуцера за гориво,вход и изход,ти за това си сложил тройник ?
      Прикачени файлове

Коментар

pugsy някой са само с 1. Моя е такъв.. обаче вместо троиник имам .. трипътник какъвто се слага на карб колите.
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Възможно ,само 1 с карбуратор съм карал.

Коментар

Executer написа:
            Ее честито колега! Щом си успял да я подкараш! Отиди на настройка на смес на карбуратора! Тогава обортите няма да ти играят! Смукача се дърпа само когато е студена и като загрее до към 70-80 се сваля. Като е топла не го дърпай че само се дави! Общо взето със смукач работата е на усет! Как е като вървене ?
            Мерси колега Аз имах една лада преди много време и тогава знаех какво се прави със смукача но го забравих.Днес си направих доста голям завой,малко прекъсваше едно такова и като гледам съм забравил да мушна тази тръбичка дето излиза от колектора и влиза в карба :DТака че щом така вървеше горе долу добре значи трябва да върви,карба не съм го правил нищо ,само му наместих оборотите и това е.НАЙ МНОГО БЛАГОДАРЯ НА КОЛЕГИТЕ "dannybo" за карба ,НА "Executer" за тампона и НА "pugsy" за това как да го направя,това с жиците и МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ на всички за помоща и за всичко,не бих се справил без ваша помощ.

Коментар

pugsy написа:
              Гледам моя стария карб и има 2 щуцера за гориво,вход и изход,ти за това си сложил тройник ?
              Еми да иначе нямаше да слагам,даже сега измислих да свържа бенз помпа кум контактов +,така като дам контакт да паля и ще се вклучва,дано не изгори така задето върви повече но каквото такова.

Коментар

Не страна колеги,тази вечер закарах проятелката си до тях/добре че живее наблизо/и стигнах до тях едвам едвам и там изгасна и не запали повече,бутахме но запали ли,като дам газ и се едно и спираш тока и я бутахме до нас ,утре,тоест днес като стана сутринта ще я мъча.

Коментар

Провери какво и липсва и драсни да го умуваме.

Коментар

Ами с брата пробвахме свещите и са си заминали + това нямало и бензин :DДано да е било от това,бях с 2 свещи Bosch и 2 руски :D и се чудя защо са изгорели като оня ден вървя.Сега сложих едни 3-полюсни ,сложих и един прозрачен филтър за бензина да виждам дали има и като пуснах помпата да върви,не се напълни.Дано да е било от това че няма бензин.

Коментар

Върви горе долу,днес свалих карба и сложих силикон между карба и тампона,защото не бях сложил и гледам че е текло от там,даже и така горе долу върви.Свещите ми са умрели всичките и бях сложил едни 3-полюсни но прекъсваха,днес сложих каквито трябва.Друго... ,малко трудно свиквам с тоя смукач,бях си свикнал,палиш и газ а сега се чудя ко да правя :DБях сложил бенз. помпа с едно копче но го махнах и я свързах към контактен +Ауспусите ми са запушени,паля и двигателя се чува супер а отзад се едно се чува да карам трактор,мисля да ги отрежа и с една тръба да насосам и това е.Иначе няма проблем,върви си колата,типока ми оживя,за сега не я карам много че ме страх да не остана някаде по пътя.Само през деня забирам приятелката си или вечер я изпращам докато всичко си тръгне на 6 и свикна с смукачи и всичко.

Коментар

Снощи я подкарах колеги,на оборот върви но като пусна на свободен ход малко прекъсва нещогледам кабела за свещите е прецакан,като дам газ и святка там на сгъвката,дали това прекъсване е от него?иначе гледам свещите са горели еднакво,доколкото видях.след като го оплатних отдолу се развалиха оборотите на празен ход,преди каточели работеше по добре.може на мен така да ми се стори незнам.

Коментар

Смени ги тези кабели бре,оправи си гърнетата (не с права тръба) и трябва да се направи хубава центровка на карбуратора.

Коментар

За гърнетата не знам какво да ги правя ,ще ги оставя така за сега.Карба го извадих ,почистих ,продухах ,смених гарнитурите /мерси на колегата че ми ги даде заедно с карба/Гледам свещите от снощното каране ,не са бели ,не са черни ,нещо по средата е ,едно обаче се чудя ,че нямат такова едно беличко там дето горят ,има ама много малко.Честно казано не знам какво и има ,май иска механично делко да го направя ,без тоя дижиплекс ,малко ме съмнява да не би да е от него.Иначе върви ,засилвам се ,мощност си има ,на ниски обороти не върви много добре иначе 1-ва,2-ра,3-та газ върви ,направо лети ,не знам от какво е Сега почистих карба и да видя днес как ще върви.

Коментар

pugsy написа:
                              Смени ги тези кабели бре,оправи си гърнетата (не с права тръба) и трябва да се направи хубава центровка на карбуратора.
                              Това трябваше още в началото да го оправиш! А за тампона ти казах поне червен силикон (а най-добре черен victor-reinz) задължително а ти не си ме послушал! За да върви хубаво един карб трябва отдолу засмукването от двигателя да е максимално! Карба работи на принципа на разпрашаването от механичната сила на засмукването а не чрез електроника! След като ги оправиш тези работи.. събираш пари и си оправяш цялата генерация! Бтв. ламбда ако имаш вече не ти трябва... свали я и да се завари дупката! Може да я продадеш на добри пари ако е читава, защото нова е 120-140 лв! А кабели хубави magneti mareli са ти 36 лв.. така че нямаш оправдание и за прекъсването!

Коментар

Знам колега но нямам много възможност сега.А ламбдата ми е загинала одавна :DВажното е че върви горе долу,аз нямам много работа с колата,а ако имам брата ме вози с бравото си Полека полека се надявам да стане и всичко да си върви.

Коментар

Working...
                                X