Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на моно инжекция с карбуратор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Червеното кабелче е + през контакт,закачи го .

Коментар

колега Executer ,благодаря ти за тампона на карба още веднъж.Ако можеш да видиш къде да ги свържа тези кабели,черния и червения,колегата тук ми каза че + през контакт,но черния къде е и тези тръбички ако можеш да видиш къде отиват че се чудя кое къде да е ,схемата дето е от карба към колектора го имам но има още няколко тръбички дето незнам къде са.

Коментар

Днес с брат ми пробвахме да запалим и се оказа, че въобще не достигал ток до свещите, май ще си връщам моното но се чудя защо не дава искра. Тъй като претърпях малка такастрофа отпред се чудя дали тази бобина (трансформатор) от където тръгва централния кабел за свещите към делкото, чудя се дали е от него? Може ли по някакъв начин да се мери дали е развалена тази бобинка?!

Коментар

super_angel28 написа:
          колега Executer ,благодаря ти за тампона на карба още веднъж.Ако можеш да видиш къде да ги свържа тези кабели,черния и червения,колегата тук ми каза че + през контакт,но черния къде е и тези тръбички ако можеш да видиш къде отиват че се чудя кое къде да е ,схемата дето е от карба към колектора го имам но има още няколко тръбички дето незнам къде са.
          Снимчица ако качиш ще е по-лесно да ти кажа
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
            super_angel28 написа:
            Снимчица ако качиш ще е по-лесно да ти кажа
            Ето колега,аз сега се чудя дали не е от бобината ,защото не дава никакъв ток на свещите,но ако нее от това ще си я направя карбуратор и ще ми е от полза.мерси за помоща

Коментар

Значи колата ти е била моно инжекция и компа ти управлява бубината и сега си махнал моното и от къде взе ток за бубината Този гомемия маркуч който стърчи трябва да влезе в самия капак на карбуратора не знам дали имаш кутията за въздушния филтър, дано да си ме разбрал, а другия маркуч не виждам от къде идва

Коментар

Ето ти снимки, трябва да ти е от полза Дано колегата gelew не се сърди, че използвам неговия двигател за мостра:

Коментар

чесно казано не се сетих,даже помпата не се пускаше и като отстрани сложих моното и му свързах жиците и тръгна.ами предполагам трябва да си купя механично делко или поне да пробвам дали ще тръгне така като сложа моното и включа кабелите и така да пробвам но дали не следи и положението на клапата там/дросела/ и като тя не мърда няма и да тръгне но ще пробвам все пак.незнам колеги как да използвам това запалване или не може да стане така

Коментар

Valiosport написа:
                    Значи колата ти е била моно инжекция и компа ти управлява бубината и сега си махнал моното и от къде взе ток за бубината Този гомемия маркуч който стърчи трябва да влезе в самия капак на карбуратора не знам дали имаш кутията за въздушния филтър, дано да си ме разбрал, а другия маркуч не виждам от къде идва
                    другия маркуч е от същата тази тръба голямата дето отива в кутията/имам я/ само че е разклонена и отиваше в моното.май няма да стане с карб и електронното запалване,ще трябва да копувам механично делко ако някой има да ми го продаде или подари ще съм му много благодарен

Коментар

Делко друго не ти трябва и друга бубина също. Просто трябва да подадеш захранване на бубината от контактния ключ и на бензиновата помпа от там. За какво ти е друго делко Бубината му подава ток и от там вече се разпределя за свещите Нещо, ако не ти е ясно питай

Коментар

ами колега нали делкото командва ъгала на запалването,така ако го пусна няма да стане нищо според мен,делкото има и вакуум такова дето измества ъгала според смукването

Коментар

Някой от форума го беше правил това на Темпра (но не помня кой точно) и не е сменявал делкото и стана Ти непременно ли искаш да е с карбуратор или просто моното се е прецакала

Коментар

ами прецака се колега,нещеше да върви въобще,това моторче за празен ход не реагираше въобще и само седеше пробрано и колата не вървеше ,на ниски обороти вървеше но като я настапя и се едно я бях натоварил с пясък.затова искам да я направя на карб, иначе моното си ми е супер но не иска да върви с него и незнам защо.

Коментар

Ами освен пробвай както ти казах и ако не стане пиши. Само стъпковото моторче ли ти трябва за моното

Коментар

ами не мисля че е от стъпковото моторче,той си работи но електрониката го командва и мисля че е заради това.а относно предложението ти ,имаш предвид да взема само захранването ли аз си мисля че dijiplex-а си върши работата но само захранване за бубината му трябва от другаде,незнам.утре ще пробвам да включа моното както е сложен карба и ще пробвам да видим какво ще стане

Коментар

Working...
                                X