Да така са .. потърси и темата за вакуумните маркучи за типо карбуратор на колегата 1115. Там има още снимки!Иначе относно помпата може да си вземеш трипътник както каза един колега и той да връща. Хубаво е че имаш място за механична на блока и ако не стане може да минеш на мех помпа. Струва 23 лв!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
смяна на моно инжекция с карбуратор
Collapse
X
-
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Executer написа:Да така са .. потърси и темата за вакуумните маркучи за типо карбуратор на колегата 1115. Там има още снимки!Иначе относно помпата може да си вземеш трипътник както каза един колега и той да връща. Хубаво е че имаш място за механична на блока и ако не стане може да минеш на мех помпа. Струва 23 лв!
Коментар
-
хайде колеги скоро започвам,имам почти всичко,един колега ми даде колектора обаче забравих да му кажа да ми даде този преходник от колектора към карбуратора и сега ако го намери ще ми го прати ,надявам се да е скоро и да започвам,исках и да питам нещо.Значи като свалих стария колектор видях че едната от дупките за водата е запушена и мисля че с нещо остро трябва да пробвам да я отпуша докато е свален и като стана дума направих и една беля,като махнах колектора текна вода и малко текло във единия клапан на 2-ри цилиндър и седя там няколко дена ,щото бях зает пък и не съм видял,за мой късмет клапана бил затворен и днес изтеглих водата с една тръбичка и сложих малко масло там за да не раждясва,страх мее да не е ръждясало където не трябва ,огледах с един прожектор и май няма ръжда там.Дано да няма.
Коментар
-
Споко алуминия не ръждясва .. клапаните също са ок!! Подсуши със някво парцалче! Бръкни внимателно!! Също така тая дупката от ляво (като застанеш отпред на двигателя) не е запушена а си е така по принцип!! А относно тоя "преходник" това е тампона на карбуратора! Силно ти препоръчвам да си купиш нов защото после ще е много кофти ако смуче въздух от там. А щом е стар и е свален вече един път това е почти сигурно!! Аз мога да ти подаря един ама по-скоро си купи нов!! Не бързай да го слагаш колектора защото е по-добре да монтираш тампона докато е свален колектора!! Също така си купи нова гарнитура и хубаво почисти челата на главата и самите колектори!! До лъсване!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Нова гарнитура задължително!! Това е правило!!Гарнитурата си идва с гумички (шайби) за водата!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
мерси за помоща колега,ами щом трябва ще купя.На мене ми подливаше масло от гарнитурата на главата но го намазах с червен силикон дето издаржа на температура и спря да тече но за това ще купя ,дано да е евтина Пък като стана дума колега смятам да се възползвам от предложението ти да ми го дадеш това,тоя колега дето ми даде колектора се прави на луд нещо и не ми отговаря,ако искаш направо пращай ,ще ти дам адреса ,и ако имаш и 4-ри болта за карба дето се стяга с тях,щото мойте идвали къси за тоя карб.можеш и тях да ми пратиш.
Коментар
-
ако не си намериш болтовете/те май бяха шпилки/ иди в бриколаж или която и да е желелзария и си взема една шпилка на метър, после си решеж с ножовката, оправяш лекинко резбата при рязаното и слагаш. аз така бях направил. гарнитурите при мен ставаха от жигули и струваха 2-3 лв, фиантските мисля са по 5-6Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Леле колега тоя тампон много зле бе! :DКарба е хванат към тампона с 4ри дълги болта!Обаче самия тампон се хваща към колектора първо и тогава се слага карба!! Захванат е с 4ри болта отдолу нагоре. т.е. главите им са отдолу и болтовете стърчат нагоре.. захващат се на ушите който се виждат!!Карбуратора ти е много мръсен!! Не е зле и него да изчистиш и отвътре!! Само че незнам дали ще се справиш! Понеже виждам че имаш доста пропуски няма да е зле да си свалиш Haynes Service Manual за Тipo/Tempra и да попрочетеш нещо за тея неща. Там са изяснени много добре и ще си сигурен че няма да го разглобяваш и сглобяваш на няколко пъти!! Има го във Downloads секцията на сайта!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
super_angel28 написа:тоя колега дето ми даде карба се прави на луд нещо и не ми отговаряпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:super_angel28 написа:тоя колега дето ми даде карба се прави на луд нещо и не ми отговаря
Коментар
-
След като напишеш нещо, прибегни до бутона "Преглед" преди да го пратиш. Хайде сега се върни на предишните си писания или погледни цитираното от мен твое изказване. Как да знаем какво си мислиш или искаш да кажеш, като пишеш неграмотно или не можеш да се изразиш.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар