Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

смяна на моно инжекция с карбуратор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, мога и делко да ти пратя, ако още не си намерил, но за разлика от карбуратора не зная дали е читаво.
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Коментар

колеги ето това на снимката се опитах да го махна за да видя дали ще стане там делкото ама незнам как се отваря това чудо все още нямам делко но все пак исках да видя дали ще стане там.отвих болта и там това като скоба се махна но другото като тапа дето е не се маха,пробвах с една отверка да го махна но не става.

Коментар

Щом има тапа значи има място за делко там! Не я махай докато не си намериш делко!А твоето не може ли да си го преправиш би трябвало да стане!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

ами ето виж,и аз така мисля че може но незнам,тука с брат ми мислехме и според нас ламбдата ми е изгоряла и дава много бензин,от там и колата се дави но и има проблем с електрониката нещо ,така че се чудя дали ще стане с това,дали не трябва да си го направя механично да е всичко,мога и да пробвам дето казва брат ми да сложа карба и да пробвам и с това а ако не стане тогава ще сложа и механичното делко.

Коментар

Колега, ти делко си имаш. Дори и карбураторните модели използват електронно запалване - Digiplex. А това, което си заградил с червено - там седи бензиновата помпа на карбураторните модели.Само, че ако сложиш карбураор - трябва да смениш и кутията на филтъра - тази идва висока за карбуратора.Ако искаш тези дни мога да ти пратя снимка на 1.6 карбураторно Типо.

Коментар

колега аз мислех че това там дето го заградих с червено е за механично делко.да знам че идва високо кутията за филтъра но му измерих диаметъра и става само ще скъся тази скоба дето държи кутията и ще изрежа,имам специална гума дето издържа и на бензин и на масло и ще сложа кутията отгоре,ще сложа снимки как съм го направил.дано да стане с това делко неговото с Digiplex-а ,аз си мислих че ако имаше изменение във предварението щеше да гърми от ауспуха а само свещите са черни и мерише на бензин отзад,мисля че ще стане но да не дърпам дявола за опашката

Коментар

С нетърпение чакам да споделиш за резултата, че и на мен ми предстои същия филм - типо 1.4 моно, на което двигателя работи само на ниските обороти и като подам газ се разтресе и загасне - нещо не можем да намерим причината та съм решил и аз да го правя с карбуратор.

Коментар

Uho написа:
                  Колега, ти делко си имаш. Дори и карбураторните модели използват електронно запалване - Digiplex. А това, което си заградил с червено - там седи бензиновата помпа на карбураторните модели.Само, че ако сложиш карбураор - трябва да смениш и кутията на филтъра - тази идва висока за карбуратора.Ако искаш тези дни мога да ти пратя снимка на 1.6 карбураторно Типо.
                  Колега бъркаш се нещо,преди няколко месеца ходихме с брат ми да гледаме едно типо за да си го купи и му беше там делкото дето казваш че е бензиновата помпа,беше 1.6 пълен карбуратор.впоследствие си купи браво

Коментар

super_angel28 написа:
                    Колега бъркаш се нещо,преди няколко месеца ходихме с брат ми да гледаме едно типо за да си го купи и му беше там делкото дето казваш че е бензиновата помпа,беше 1.6 пълен карбуратор....
                    Е възможно и така да е, но там делкото няма на какво да се хване. Давам ти снимка от Haynes-Fiat Tipo Service and Repair Manual на 1.6 карбуратор. 16 е бензиновата помпа, а 8 е делкото.Но наистина помпата не е там - за това верно съм в грешка Другото което се сещам, е че на карбуратора Digiplex-a е MED434, а на моното MED474(по спомен). Аз лично съм пробвал на Темпра 1.6 моно Digiplex от карбуратор - стана малко по-спъната, но друга разлика не забелязах.
                    Прикачени файлове

Коментар

значи доколкото разбрах си направил от карб на моно и е спъната малко,моята като я направя трябва да е по пъргава :D

Коментар

ismail79 написа:
                        С нетърпение чакам да споделиш за резултата, че и на мен ми предстои същия филм - типо 1.4 моно, на което двигателя работи само на ниските обороти и като подам газ се разтресе и загасне - нещо не можем да намерим причината та съм решил и аз да го правя с карбуратор.
                        колега скоро ще купя колектора и почвам и после ще преразказвам филма

Коментар

super_angel28 написа:
                          ismail79 написа:
                          Бензиновата е отдясно на делкото .. има едно капаче!Иначе успех, ще ти харчи малко повече ама и ще върви доста повече!! Ако срещеш трудности питай, аз съм с карб и мойто го знам найзуст!
                          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Мерси колега,ако има нещо ще те питам.А за помпата,смятам да използвам тая в резервоара дето е ,с една тетка и ще връща в резервоара и съм забелязал че на някой коли като отвориш капачката на резервоара съска ,с една дума налягането ще се трупа там и ще спре помпата,ако не стане така ако трябва и помпа ще купя.Казах на колегата да праща колектора,дано да успее по бързо че да започвам,няам търпение да си подкарам колата.

Коментар

super_angel28 написа:
                              значи доколкото разбрах си направил от карб на моно и е спъната малко,моята като я направя трябва да е по пъргава :D
                              Не точно - на Темпра 1.6 моно с Digiplex MED474 сложих Digiplex MED434, доколкото си спомням. И аче колата си остана пак моноинжекция. Та след тази смяна стана по-тромава.

Коментар

Executer написа:
                                super_angel28 написа:
                                ismail79 написа:
                                Бензиновата е отдясно на делкото .. има едно капаче!Иначе успех, ще ти харчи малко повече ама и ще върви доста повече!! Ако срещеш трудности питай, аз съм с карб и мойто го знам найзуст!
                                Колега,тук намерих от един сайт дето правят един фиат на метанол,само тръбичките се чудя както са показани ли трябва да ги направя за да имам за ориентир, и има една червена и една черна жица на карба,съответно + и - са нали?Ето ти и картинката и линка ще ти сложа да видиш.http://metanol.com.ar/foro/viewtopic.php?t=2810[/url]

Коментар

Working...
                                X