Здравейте,моля за съвет. Проблема е че на празен ход оборотите играят. Нямам оборотомер, но на слух са около 1200, достигат до 3000 и повече. Ако подам газ с педала в повечето пъти падат. Говоря за загрял двигател.Четох в AutoData-та, че възможните неизправности са три:1. Моторче за празен ход2. Компютър3. EVAP клапан.Тъй като си имам горе-долу на идея за какво служи EVAP, плюс това от край време има проблем със свръх налягане или вакум в резервоара си мисля, че може и да е от него клапан (щом са писали така в AutoData-та.)Обаче по никакъв начин логически не мога да разбера как ще е от него?Може ли някой да ми обясни?Проби ще правя чак в събота и неделя....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
Collapse
X
-
аз имах подобен проблем с Уното(1.1 FIRE mono).оказа се ТПСа-много неприятно и скъпо.майстора ми запои едно съпротивление от 100ома на захранващия кабел на буксата(черния) и го стабилизирахме.обаче ми притрисаше в ниските обороти и боботеше като е студена.обаче обороти си държеше 800+50.между другото ТПСа управлява и моторчето за празен ход.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
-
Re: Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
xan написа:Здравейте,моля за съвет. Проблема е че на празен ход оборотите играят. Нямам оборотомер, но на слух са около 1200, достигат до 3000 и повече. Ако подам газ с педала в повечето пъти падат. Говоря за загрял двигател.Четох в AutoData-та, че възможните неизправности са три:1. Моторче за празен ход2. Компютър3. EVAP клапан.Тъй като си имам горе-долу на идея за какво служи EVAP, плюс това от край време има проблем със свръх налягане или вакум в резервоара си мисля, че може и да е от него клапан (щом са писали така в AutoData-та.)Обаче по никакъв начин логически не мога да разбера как ще е от него?Може ли някой да ми обясни?Проби ще правя чак в събота и неделя....Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
ДАТЧИК НА ИНЖЕКЦИОН-а!!!! :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Re: Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
NewUser написа:Колега първо прочети това: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...385&highlight=
Коментар
-
като вдигне оборотите светва ли инжекциятаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
bmahob написа:като вдигне оборотите светва ли инжекцията
Коментар
-
смени датчика на инжекциона темп. (син зад 4 цилиндър) струва 20лв елементарна смяна, според мене той е виновника!!!!!!! Патил съм от него!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар