Здравейте,моля за съвет. Проблема е че на празен ход оборотите играят. Нямам оборотомер, но на слух са около 1200, достигат до 3000 и повече. Ако подам газ с педала в повечето пъти падат. Говоря за загрял двигател.Четох в AutoData-та, че възможните неизправности са три:1. Моторче за празен ход2. Компютър3. EVAP клапан.Тъй като си имам горе-долу на идея за какво служи EVAP, плюс това от край време има проблем със свръх налягане или вакум в резервоара си мисля, че може и да е от него клапан (щом са писали така в AutoData-та.)Обаче по никакъв начин логически не мога да разбера как ще е от него?Може ли някой да ми обясни?Проби ще правя чак в събота и неделя....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
Collapse
X
-
аз имах подобен проблем с Уното(1.1 FIRE mono).оказа се ТПСа-много неприятно и скъпо.майстора ми запои едно съпротивление от 100ома на захранващия кабел на буксата(черния) и го стабилизирахме.обаче ми притрисаше в ниските обороти и боботеше като е студена.обаче обороти си държеше 800+50.между другото ТПСа управлява и моторчето за празен ход.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
-
Re: Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
xan написа:Здравейте,моля за съвет. Проблема е че на празен ход оборотите играят. Нямам оборотомер, но на слух са около 1200, достигат до 3000 и повече. Ако подам газ с педала в повечето пъти падат. Говоря за загрял двигател.Четох в AutoData-та, че възможните неизправности са три:1. Моторче за празен ход2. Компютър3. EVAP клапан.Тъй като си имам горе-долу на идея за какво служи EVAP, плюс това от край време има проблем със свръх налягане или вакум в резервоара си мисля, че може и да е от него клапан (щом са писали така в AutoData-та.)Обаче по никакъв начин логически не мога да разбера как ще е от него?Може ли някой да ми обясни?Проби ще правя чак в събота и неделя....Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
ДАТЧИК НА ИНЖЕКЦИОН-а!!!! :DPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
Re: Пунто 1.1 моноинжекция, високи обороти на празен ход
NewUser написа:Колега първо прочети това: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...385&highlight=
Коментар
-
като вдигне оборотите светва ли инжекциятаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
bmahob написа:като вдигне оборотите светва ли инжекциятаОтбелязвам че колата беше загряла.Прибрах се вкъщи, починах около половин час и реших да вдигна капака на колата и да пробвам туй-онуй. Запалих, обаче колата работи стабилно, форсирах, форсирах...работи си стабилно. Малко по-високи от нормалните обороти, но стабилно - без синусуиди. Тогава се сетих, че всъщност оборотите почват да играят само при наистина добре прогрят двигател, примерно след като минеш 10 км. Дано тоя разказ да насочи някой от вас по-знаещите къде може да е проблема....Аз зех да си мисля за ламбда, ама с мойте любителски познания
Коментар
-
смени датчика на инжекциона темп. (син зад 4 цилиндър) струва 20лв елементарна смяна, според мене той е виновника!!!!!!! Патил съм от него!Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар