здравеите колеги проблема ми е малко странен. колата е фиат брава 1.4 97година. От доста време ми прави впечатление че няма мощност и не може да работи равномерно двигатела на празен ход. Една вечер запалих колата отворих капака и гледам дискотека хваркат искри от кабелите и от лулите. Купих кабели други не за фиат малко ме е срам да кажа ама няма как, от самара слойих ги и тях и пак сащата работа, купих 2 метра кабел нарязах го сложих го и пак сащата работа. Та вапроса ми е вазможно ли е бубината да произвейда силен ток или просто кабелите са калпави. Или сжещите са зле. Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с кабелите на свещите
Collapse
X
-
Колега смени си свещите. Това, че на тъмно светкат кабелите не е голям проблем. Големият проблем е когато се чува прескачането на искрата, тогава си има пробив в кабела и почва да прекъсва. Двигателя за да ти работи равномерно му е нужна еднаква компресия на всичките цилиндри и хубаво затварящи/отварящи клапани. Провери си и вакумите които излизат от колектора да нямаш някой скъсан и да краде въздух от там. Но като за начало смени свещите с такива дето ти препоръчва производителя и гледай поне те да са качествени.
Коментар
-
Не виждам как бобината би могла да ти произведе по-голям ток. Това до колкото съм наясно зависи от дебелината на проводника, а той няма как да се промени с времето на експлоатация. А колкото до напрежението - зависи от съотношението на първичните и вторичните намотки. Може би ако окъсят някои от първичните би могло да се вдигни напрежението, но едва ли в този случай бобината ще може да работи нормално, а какво остава пък за дълъг период от време. А колкото до свещите - карал съм 3-полюсни на NGK и не съм останал доволен. Определено еднополюсните са по-подходящи. Особено ако говорим за по-евтини модели. На BOSCH имат модели, като оригиналните, но с " + " на края на номера им и те имат каналче в изкривената ламаринка, което позволява по-голямо количество от гориво-въздушната смес да се пали в следствие на увеличеното място. А не са и скъпи. По-вероятно и другите производители имат интересни нововъведения.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
Коментар
-
Аз имам същия проблем на пунтото, сменял съм всички марки кабели и свещи, но дискотеката я има???????????????????Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар