Имам Фиат Браво 1.8/97g. днес минах през еднa педе*****я и нещо отдолу изпука страшно. Точно след не повече от 10 секуди колата беше паркирана и загасена. Слязох и видях маслена диря зад мен. Според мен пре**** картера и ми изтече маслото. Колата ми е ниска, но мислех че отдолу има някаква най - просто казано тенекия, която ще даде фера при такава ситуация, но май съм грешал. 1. Въпроса ми е колко пари струва един чистак нов(или от морга) картер за моето Браво 1.8 /97г. ?През последните 1/2 нощи беше малко по-хладно и си пуснах парното. Много хубаво грее - доволен от всякъде. Има нещо, коетo ми направи впечатление обаче и то е лека миризма на изгоряло. Като работи 10-15 минути нищо не се случва(не се самозапалва или да се стопи таблото пр..) освен ожасяваща жега, но леко си намирисва на гадно. 2. Как да направя така, че тая миризма да изчезне ?Мисля, че като се загрее добре и спира да мирише и бях решил един ден да го надуя до дупка та да се прочисти, но заради ^^ няма как да я запаля и да остановя като мине време спира ли да мирише или не....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос: Картер, Парно
Collapse
X
-
Re: Въпрос: Картер, Парно
FBr-PBMM написа:Имам Фиат Браво 1.8/97g. днес минах през еднa педе*****я и нещо отдолу изпука страшно. Точно след не повече от 10 секуди колата беше паркирана и загасена. Слязох и видях маслена диря зад мен. Според мен пре**** картера и ми изтече маслото. Колата ми е ниска, но мислех че отдолу има някаква най - просто казано тенекия, която ще даде фера при такава ситуация, но май съм грешал. 1. Въпроса ми е колко пари струва един чистак нов(или от морга) картер за моето Браво 1.8 /97г. ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Едно време в една армейска работилница лепяха блоковете на танкови двигатели с епоксиднс смола, при това доста успешно. Цепнатината се ограничава с разпробити с бормашина отвори, а на самата нея се придава V форма в дълбочина. След това образувания канал се залива с епоксидна смола. При необходимост, цепнатината се уякчава с така наречения "американски шев", преди заливката със смолата.Fiat Tipo 1.6 i.e. 1992 г.
Suzuki GSX 1100 E 1985 г.
Коментар
-
Re: Въпрос: Картер, Парно
Tornado написа:Нов картер е доста скъп около 500 лв.Дано намериш втора употреба за около 150 лв.Има и друг вариант да завариш спукания.Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
-
Картера може да се закърпи нищо ,че липсва парчето.Със сигурност ако се поразстърсиш ще намериш липсващото парче.Срещу сумата от около 50 лв. за заварка и още около 100 демонтаж-монтаж ще се разминеш.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Днес закарах колата на сервиз и ми казаха "чакай да видим сега дали си само чупил картера или си *** и ламда..... " при което изтръпнах. Аз като ударих картера почти мигновенно изключих двигателя(не защото знам че трябва ами и без това ми трябваха 2 метра да паркирам) но във времето когато е работил не съм чул нещо да не е както преди, никакъв допълнителен шум, тракане, абсолютно нищо. Какво представлява тая ламдасонда? Може ли да съм и *** майката без да разбера ?В момента съм направо на тръни. Аз погледнах дупката от канала и си беше кухо, нямаше в близост до стената на картера нищо... Дупката е от дясната страна, смисъл до дясното колело.Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
-
Rokambol написа:Не си счупил ламбдата, спокойно. Завари си картера, малко силикон и отново си на пътя.Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
-
Rokambol написа:Право са ти казали. Ако купуваш картер втора ръка, добре е и да се свери за равнинност.Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
-
FBr-PBMM написа:Rokambol написа:Право са ти казали. Ако купуваш картер втора ръка, добре е и да се свери за равнинност.
Коментар
-
d.makaveev написа:гумите и на 2 атм ще са си добре.С какво окачване си та ти е толкова ниска колата?Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
-
Shefy написа:FBr-PBMM написа:Rokambol написа:Право са ти казали. Ако купуваш картер втора ръка, добре е и да се свери за равнинност.Fiat Bravo 1.8 16v Gt
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар