много ескпедитивно си провери всички ролики- алтернаторната, на климатика/върти се дори да не е пуснат компресора/, ангренажните. обърни внимание на хидравличната помпа също и алтернатора. в такива случаи се прави следното- проверяваш на ръка ролките, ако не откриеш нищо махаш ремъка на алтернатора и палиш за малко обаче, че май там е закачена и водната помпа, ако не се лъжа/ и слушаш, ако няма промяна махаш на хидр помпа ремка и пак слушаш и така ангренажа е последен з апроверка на ролки. на мен на тва ми прилича, ама все пак нито е наживо, а и наживо трудно е само по звук....прилича ми на хрупаща ролка и то яко. за мен не е повдигач, дори няма нищо общо
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шум в хидравличните повдигачи Брава 1.6 16v
Collapse
X
-
Сега след по обстойно заслушване установих, че при запалване двигателя роботи много безшумно и като загрее малко(да достигне първото деление на показанието на температурата),започва да претраква.Имате ли идея за това......повдигачи,клапни,лагери,чудя се вече какво може да е.Fiat Brava 1.6/16v
Powered by Fiat
Коментар
-
Мареата имаше тракащи повдигачи,сипвах и добавка за промиване в старото масло и като сложих новото не е тракал повдигач повече. При моето Браво обаче явно ще трябва пак да го промивам щото още си претраква- ако го запаля студено и не пипам газта не тракат повдигачи, но като я натисна за малко започват да потропват. Тропането продължава докато не се покара малко колата и после няма никакви такива звуци. Аз подозирам,че при Бравото ми проблема отчасти е и от по-гъстото масло 10в50 и по-бавно пълни самия повдигач.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
За мен това тракане не е от повдигач, търси проблема другаде. Лагери на коляновият вал започват да тракат при едни обороти и постепенно си изместват тракането в оборотите като се износват и така докато не почнат да тракат постоянно. А колегата с браво нека да каже каква добавка е сипвал за промивка на системата, аз веднъж сипвах на тексако и не бях доволен.
Коментар
-
Аз добавки и масла ползвам само на Xenum. Конкретно ефекта при Мареата се получи от Mflush (за промиване на маслената система) и след това сипах 10в40 Карбон-графит масло пак на Xenum. Много скоро ще правя на Бравото ми същата работа , съгласуван е проблема с повдигачите директно с Жоро от Русе който е представител на Xenum за България и го измислихме как да стане работата на теория. Ако при моята тракаща кошница изчезне проблема ще се похваля. :DФиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Колега това твоето масло Карбон-Графит(GP 10W40 Extreme) е на доста висока цена и е добре ако се взема да сме наистина сигурни във възможностите му.Ето и самата ценова на масла Xenum :http://www.expertoils.com/images/sto...num-090220.pdfFiat Brava 1.6/16v