de5 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се запази разпределителния вал на Браво 1.4 12V
Collapse
X
-
tedynaidenov написа:de5 написа:Лесно може да се провери дали вала се маже, като се свалят свещите и капака на клапаните. След това майстора гледа, а чирака върти на стартер. През отвора на капачката няма да севиди първи, втори и дори трети цилиндър.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:tedynaidenov написа:de5 написа:Лесно може да се провери дали вала се маже, като се свалят свещите и капака на клапаните. След това майстора гледа, а чирака върти на стартер. През отвора на капачката няма да севиди първи, втори и дори трети цилиндър.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:Stefan Hadjov написа:tedynaidenov написа:de5 написа:Лесно може да се провери дали вала се маже, като се свалят свещите и капака на клапаните. След това майстора гледа, а чирака върти на стартер. През отвора на капачката няма да севиди първи, втори и дори трети цилиндър.
Коментар
-
Системата на този мономотроник е такава че ако откачиш куплунга от бубината дюзата не шприцва гориво.Така че наместу от две места може и само от едно да стане изключване и на свещи ин на дюза.Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:нека колегата да действа по един или друг начин и да каже какви са резултатите: маже ли се този вал или не ...
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:tedynaidenov написа:нека колегата да действа по един или друг начин и да каже какви са резултатите: маже ли се този вал или не ...Fiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
Майстора,при който ще я правя ми каза,че е абсолютно излишно да се прави промивка на целият блок,защото проблема при мазането е ясен-само отгоре където е масленият паяк,оттам идват мизериите.Под гумичките маслената магистрала в блока била дебела 5-6 мм и нямало как да се запуши,но самата гумичка се къса или запушва,защото нейният отвор е малък(1,5мм),както и отворите на масленият паяк,който се намира върху тези гумички.Задължително да се почисти и той и да се сменят тези прословути гумени просттии.За раота ми иска 40 лв,баче е от пловдив и ще трябва да се пътува дотам.Според него не е лошо да се сипе добавка,но от тези дето се слагат непосредствено преди ремонта.С нея да работи 10-15 минути и след това да се отвори двигателят.Дано не случа на вал менте,знаете ли надежден магазин?
Коментар
-
Не още,утре сестра ми ще пътува до Италия и ще я накарам да види как са цените на частите там и ако са по-тънкаш да ги вземе оттам,ако ли не го започвам другата седмица (бих си го направил и сам,но нямам динамометричен ключ и не знам как се зацепва ремък...иначе....А от този вал може ли да дава разход 15/100 бензин???
Коментар
-
roko_ok написа:Истината е ,че това е най-глупавият двигател на ФИАТ правен някога....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар