Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1.1 проблем - гасне?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1.1 проблем - гасне?

Привет,колата е Пунто 1.1 55 с газова уредба. Проблема е че гасне без причина и след това доста трудно пали. Понякога/доста често/ след престой изобщо не пали нито на газ нито на бензин. Дайте някакви насоки, че не познавам още добре този двигател. Благодаря

провери датчика на коляновия вал
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Бе и аз това си мислех, ама как да го проверя? имам предвид възможно ли е ту да работи , ту да се бъгва.

Коментар

Като угасне трябва да се провери дали има искра на свещите и гориво до тях. За целта когато изгасне сваляш една свещ и проверяваш тези две неща.

Коментар

ОК Мерси пичове.Някакви други предположения?

Коментар

замери съпротивлението на датчика на студен двг
            Втората......пак същата!
            Punto75-Вече на жената!

Коментар

Имах същия проблем като загрее колата и като изгася и изчакам известно време и не пали. При мен беше датчика за температурата на инжекциона, но е възможно и да е датчика на коляновия вал
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Къде се намира този датчик за температурата на инжекциона? Досега съм сменил кабели, свещи, измерих съпротивлението на датчика на ваа/600 ома. Кажете къде да търся този датчик за температурата, че не мога да открияМерси

Коментар

Датчика е един син под бубините,със син цвят е.
                  ex. punto elx 1.2i
                  Lancia Libra 1.6

Коментар

Как може да се провери, че работи?На диагностика дали би се разбрал проблема и евентуално къде може да се направи диагностика?Мерси колеги.Много помагате наистина

Коментар

Направи и една диагностика,защото може да е от нещо друго а няма смисъл да сменяш наред.
                      ex. punto elx 1.2i
                      Lancia Libra 1.6

Коментар

при неработещ датчик на инжекциона, светва дюзата и вдига най-често оборотите, и излиза на диагностика, датчика на вал-а не отчита грешка, тама става със замерване
                        Втората......пак същата!
                        Punto75-Вече на жената!

Коментар

Момчета,помагайте. Бях на диагностика- нищо не показа, освен грешка ламбда сонда, когато се кара на газ. Като се кара на газ колата светва и изгасва дюзата/ чека на таблото/.Всички казват, че нямало значение това. Проблема се появява най-често когато от студен двигател се минат 2-3 км. След като загрее няма проблем. Дайте още идеи

Коментар

Пичове, помагайте.Още не мога да го хвана какво е това.почвам да си мисля, че няма общо със запалителната система, а са някакви истории по електрониката на моното. Прави го винаги в един и същ температурен интервал - от студен мотор като измине около 2-3 км / 5 мин. каране /. Колата изгасва все едно е свършило горивото. Ако е на скорост в този момент усещането е същото - няма бензин все едно.Предполагам и други са имали подобен проблем. Много съм благодарен за всички мнения.

Коментар

Здравей колега мен така ми гаснеше колата зимата на затоплен двигател като прехвърли на газ ми гасне и дави зверски,след това няма палене 2-3 мин.Проблема се оказа лесно решим,оказа се че е скъсано едно мъркучекоето зима вакуум от инжекциона мисля и отива в някакъв датчик.Ето на снимката се вижда даже!Съветвам те акоти там проблема да смениш целия маркуч,щото стария при мен беше в много лошо състояние и не става само с рязане!Ако го подмениш след това трябва да рестартираш и ЕКУ-то!
                              Прикачени файлове
                              Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Working...
                              X