Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с маслото

Значи преди месец си купих фиат бава 16 16в сичко е ок. Но следкато я обслужих след известно време мотора като загрее лампата на маслото почва да ми мига като е на оборот. Смених дачика и пак е така някои може ли да ми каже какво и е ? [/b]

Re: проблем с маслото

milen_666 написа:
    Значи преди месец си купих фиат бава 16 16в сичко е ок. Но следкато я обслужих след известно време мотора като загрее лампата на маслото почва да ми мига като е на оборот. Смених дачика и пак е така някои може ли да ми каже какво и е ? [/b]
    Колега първо с какво масло си Второ само като загрее ли мига лампата за маслото?С какъв маслен филтър си?Това преди да я обслужиш,нямаше ли го като проблем?
    Nissan Primera 1.6 16v P11
    ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

маслото е лики моли 15в-40 и нямаше го проблема преди да го сменя да само като загрее мига на оборот а филтара незнам какав е вав сервиза ми го сложиха

Коментар

Пфф Първо това масло не е за твоя двигател , освен ако не е адски издухан но едва ли си купил такава кола.Сега отиваш в сервиза и им казваш да ти налеят на колата масло каквото пише по книжка за тяхна сметка 10в 40 полусинтетика.Я уточни как мига- когато е на обороти или мига по веднъж на оборот че не схванах?Ако мига от ниско ниво ще почне да мига в ниски обороти а не във високи няма логика
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

само когато е на оборот примигва иначе дадеш ли малко газ и гасне

Коментар

закарай я на диагностика може и помпата да ти е заминала при мен така беше станало.

Коментар

milen_666 написа:
              само когато е на оборот примигва иначе дадеш ли малко газ и гасне
              добре - първо ще преведа, после ще ти отговоря:коректно предадено искаш да кажеш:" Само на празен ход - примигва, а като се вдигнат малко оборотите - гасне"отговора:датчика за "Лампата на Аладин" е на налягане - като примигва - ниско ти е налягането --> вероятно нямаш мазане на разпределителния вал и къде ли не още. Замери си с манометър налягането намаслото при различни обороти, НО преди това аз бих направил промивка на ДВГ (на загрял се прави) и после бих сипал НОРМАЛНО масло - ако държиш на марката има и Лики Моли 10W40 но да е БЕЗ добавките от молибденов дисулфид. / има и такова ако се чудиш/

Коментар

Сигурно за 10-ти път пиша в подобна тема и пак го казвам спирай от движение колата докато не е късно и установявай проблема, щото ако нямаш налягане и я юркаш така ще стане лошо.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Възможно е да е маслената помпа
                  Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

мерси много на мен ми казаха подобно нешто за налягането на маслото,че може и белни лагери да иска а можело и основни с две думи голяма играчка щея карам в сервиз да я гледат освен мерси много на всички

Коментар

rg

milen_666 написа:
                      мерси много на мен ми казаха подобно нешто за налягането на маслото,че може и белни лагери да иска а можело и основни с две думи голяма играчка щея карам в сервиз да я гледат освен мерси много на всички
                      Колега преди да правиш каквото и да било по колата СМЕНИ СИ МАСЛЕНИЯ ФИЛТЪР с някой хубав(препоръчвам ти МАН или ВИК) и може и маслото ,макар че това масло не е кой знае колко зле за колата ти, но е препоръчително.После минаваш на маслена помпа и тогава чак към отваряне на ДВГ.Но направи гореописаните препоръки и пак сподели какво е станало.
                      Nissan Primera 1.6 16v P11
                      ex.Fiat Bravo 1.6 16v

Коментар

добре мерси на всички

Коментар

колега и аз имам сащиа проблем с маслото,и при мене като загрее примигва,смених белните лагери,защото мислех 4е е ят тях но маи ще излезне помпата,можеш да си порчаш от www.axm-auto.com,защото там частите са по евтини,и ти доставят на место,и аз сам от хасково,и ти казвам да не идеш да се набуташ в някои магазин че тука слагат големи надценки да знаеш!

Коментар

колега и аз имам сащиа проблем с маслото,и при мене като загрее примигва,смених белните лагери,защото мислех 4е е ят тях но маи ще излезне помпата,можеш да си порчаш от www.axm-auto.com,защото там частите са по евтини,и ти доставят на место,и аз сам от хасково,и ти казвам да не идеш да се набуташ в някои магазин че тука слагат големи надценки да знаеш!

Коментар

Значи си сменил белните лагери и несе е оправила?а сигорен ли си че е помпата защото на мене ми казаха че може и самото масло което е да прави от него така защото катоя взех колата нямаше проблем а след смяната започна да мига затова се самняват вав самото масло че е. Сега щего сменя и ще видя как щее ако прави пак така тогава вече щея мисля

Коментар

Working...
                              X