Преди седмица взе да тресе нещо и отидох на майстор да я погледнат.Оказа се че 4 цилиндър не работи изобщо няма компресия по точно има 2.Не е от кабелите и свещите.Кажете колко може да струва отварянето и дакажем ако е малката беда пасване на клапани и т.н.Мерси предварително че не ги разбирам много
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ФИАТ БРАВА 1.4 РАБОТИ НА 3 ЦИЛИНДЪРА
Collapse
X
-
Единят вариант е да е клапан, другият вариант е да е бутало. Най вероятно е изпускателен клапан, ако беше смукателен щеше да смущава работата на останалите цилиндри. Ако е изгорила бутало ще духа в картера много и има вероятност даже да изхвърли маслото. Сваляте свещта и с компресор се надува през отвора за свещта и се слуша къде духа.
Коментар
-
jivko56 написа:благодаря на всички за съветите а колко ще ми струва клапанаTornado написа:Може и да е заседнал клапан в отворено положение.Автомобила има ли АГУ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Абе какви 150лв за ремонт. Нищо повече от 50 лева за отваряне+20-30 лева за напасване и 8-10лв нов клапан. Моята мареа като скъса ангренаж (въпреки че не удари клапани) смених 8те изпускателни щото бяха нагорели и ми взеха 80лева за работа ии по 8х8лева за клапани и още някви за шапките на клапаните. Аз не вярвам да му излезе повече от 100-110 лева!Fiat Marea 1.6 16V
Коментар
-
Колега ston3, ти бил ли си на сервиз в някой по-голям град, че знаеш цените? Тука взимат по 50лв за смяна на ангренажен ремък и то ако не ги мързи, кой ще ти отваря глава за 50лв?! Трябва да е много закъсал сервиз. Въпреки че на 1.4 сравнително лесно се сваля кратуната, пак има доста за разглабяне. Знам от личен опит, два пъти я разглабях и клапани съм пасвал. Колегата ако иска да се занимае сам, имам и рибе болт за главата и стойка за сваляне на клапаните и манометър дали са добре паснати 3-те клапана на всеки цилиндър.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар