Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде се намира моторчето на празен ход? - ПРОБЛЕМЪТ Е РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Valiosport написа:
    То какво да му се чисти на моторчето на мен оборотите ми вдигаше от стъпковото моторче или са много високи или паднат много ниско
    Как какво?!Чисти се с ВД се пръска в него.

Коментар

u_bo написа:
      didalko написа:
      А дали дюзите ми правят проблем, тоест играенето(вдигането) на оборотите да е и в резутат на замърсени дюзи, в резултат на по-малкото каране на бензин?
      нали и на газ го прави. де ги търсиш дюзите тогава- май те е къпал някой майстор а?
      Споко, не съм ходил още по майстори . Сложих добавка към бензина за почистване на инжекторите и покарах на дълъг път на бензин. Сега последните симптоми са следните:Вече оборотите не ми играят нито на газ, нито на бензин (бях почистил моторчето, откачах и акомулатора) т.е. оборотите са стабилни, само дето на бензин ми държи на около 1100-1200 оборота, но в началото, може би докато загрее. Доста често отказва да пали на бензин, ако реши да запали на бензин доста върти стартера тогава. А лампичката на инжектора постоянно свете вече и на газ и на бензин.Някаква насока да дадете според тези симптоми?
      Фиат Мареа - седан, 1.8 16V бензин, 97г., 113 к.с.(83KW)

Коментар

само една е правилната насока:ИДИ на диагностика.

Коментар

u_bo написа:
          А как да разбера и да съм сигурен, че на диагностиката няма да ме метнат и да ме накарат да сменям това и онова?

Коментар

Здравейте колеги,проблемът е отстранен. След диагностиката се оказа, че температурния датчик е за смяна. След подмяната му с нов, колата се роди. Ходът й и самата работа на двигателя са коренно различни сега. :D

Коментар

Как си знаех че е той ма съм пропуснал темата, и аз минах по твоя път
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

didalko написа:
                u_bo написа:
                А как да разбера и да съм сигурен, че на диагностиката няма да ме метнат и да ме накарат да сменям това и онова?
                в Търново май има монтьор оф форума - стенли мисля е ник-а.ти къде ходи?

Коментар

u_bo написа:
                  didalko написа:
                  u_bo написа:
                  в Търново май има монтьор оф форума - стенли мисля е ник-а.ти къде ходи?
                  Ходих при Венци, един сервиз на отстрани в ниското на сградата на изчислителния. Тоест пада се на гърба на сервиза за Пежо.

Коментар

При Никола нали? А тоя Венци е голям образ ама си е и майсторче де. И аз трябва да ходя при тях че и моята марийка си играе с оборотите както си иска. И при мене проблема си мисля че не от моторчето, но.... Никито ше каже. Колега до сега ако се е налагало нещо по-сериозно да се прави както по предната ми кола, така и при тая, само при тях ходя и съм абсолютно доволен.
                    Мареа 1,6 16V

Коментар

jordanfena написа:
                      При Никола нали? А тоя Венци е голям образ ама си е и майсторче де. И аз трябва да ходя при тях че и моята марийка си играе с оборотите както си иска. И при мене проблема си мисля че не от моторчето, но.... Никито ше каже. Колега до сега ако се е налагало нещо по-сериозно да се прави както по предната ми кола, така и при тая, само при тях ходя и съм абсолютно доволен.
                      Никола не го знам кой е. Мен ме насочи друг майстор към Венци, защото се познаваха. Иначе да, Венци е образ. Ами да, доволен съм и аз, след като ми е ОК колата сега, ама който и да е друг ако беше ми сменил температурния датчик, пак щях да съм доволен, защото резултатът щеше да е един и същ - подменен датчик. Но да, Венци ме увери, че колата била в нормални параметри, нямало никакви други грешки, освен от датчика. Каза: "карай спокойно".

Коментар

Никола е шефът им
                        Мареа 1,6 16V

Коментар

Working...
                        X