Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 2 "нямало горивен филтър"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 2 "нямало горивен филтър"

Та въпроса ми е това да ли е вярно"майсторите" казват че няма горивен филтърКолата е пунто2 1.8 ХГТ казаха ми че проследили горивните тръби от резервоара били водели до левия подкалник и го били разглобили но нямало филтър Някои ако има идея каде може да е да казва да варя да разглабямМерси !
    Целта е една,скороста е различна - HGT !

да няма .... и аз на първото ми обслужване много се чудих, но наистина е така.нека по запознатите колеги кажат, но по някакъв начин се филтрира още на помпата и това не се обслужва уж било "вечно" или поне така съм чувал.
    Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Момчета я проверете под колата от дясната страна след резервоара трябва да има едно правоъгално пластмасово капаче с болчета.Проверете и кажете да се знае
      [URL=http://kachi-snimka.info/viewer.php?id=viu1250518520f.jpg

Коментар

пунто мк2 няма горивен филтър има нещо в помпата и то не се сменя
        Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

И не само то, Браво/Брава след ’99 също са така...
          Fiat Brava 1.2 16V, 1999
          Peugeot 307 1.6 16V, 2007

Коментар

а добреи тогава да не е да са сменя цялата помпа
            Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

горивен филтър

Пичове,аз съм с Marea 1.6 16 v и също нямам горивен филтър.Даже в тема ’’Консумативи’’ имах запитване по въпроса. По едно време просто бях побеснял,защото мислех ,че нещо е преправяно в колата ,но не е така. Много от моделита на ,Alfa ,че дори и Laguna нямат външни филтри. Първо бенз.помпа е доста сложна. В нея има внедрен филтриращ елемент. Отделно разглеждайки в Eper-а открих и някакъв pre-filter и vapor trap.Тия елементи също имат отношение към пречистването на горивото. Но за съжаление още не съм запознат,как точно... Като открия нещо друго ще пиша... [/i]
              Моля,пишете малко по-грамотно...

Коментар

колега този тип филтър се казва центробежен ако не се лъжа .поправете ме ако греша,той не се сменя и е ’вечен’доколкото може да бъде вечна една фиатска част
                Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

Нещо като обратна промивка май прави самият филтър до колкото съм чувал, но не претендирам за достоверна информация.
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Абе според мен не е центробежен.За да е такъв ,трябва да има въртяща се част....А тялото на помпата е неподвижно.
                    Моля,пишете малко по-грамотно...

Коментар

има горивен филтър и се намира под десния калник свалете подкалника и ще го видите какви са тези глупости че няма филтър нали е пълна инжекция :D

Коментар

Мисля че говориш за филтъра на бензиновите пари в резервоара
                        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

detonator написа:
                          има горивен филтър и се намира под десния калник свалете подкалника и ще го видите какви са тези глупости че няма филтър нали е пълна инжекция :D
                          ама на предна или задна гума ?

Коментар

аман от разбирачи тази кола няма филтър от 4 години я карам няма такъв филм
                            Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

да ,точно така и аз разгледах днес под десния подкалник излизат 2 тръбички ,но те са за парите които се връщат в резервоара.на входящия шланг няма никакъв филтър ,от резервоара влиза директно в рейката

Коментар

Working...
                              X