Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат мареа 1.6/16v - нестабилни обороти - упорит проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това май си е най-голямата главоблъсканица при 1.6 моторите И при мене го има проблема с оборотите.Отначало си мислех ,че МПХ е за чистене.Свалих го , чистих го с кореселин , но файда йок.Купих си друго и сега с него е същата работа.Ще видя тези температурни датчици , за които колегата каза и да видим дали ще има резултат Поздрави.

Коментар

Проблем

Колеги нека да възродим темата. Та имам фиат брава 1.6 16в. с Метанова уредба проблема ми е ,че над 3500 до 4000 оборота колата прекасва забива ми муцуната и на бензин и на метан го прави това. в ниските обороти до 3000 няма проблем върви си добре на празен ход са ми добри оборотите сменил сам кабели свещи бобина проблемаа остана от какво може да е . Благодаря на всички за помоща предварително. Извинявам се за Правописа !

Коментар

Чрез диагностика провери ТПС-а дали работи правилно /дава верни стойности;прекъсва/.
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

виж си и ти стъпковия мотор и го почисти и него

Коментар

Проблем

Колеги този стъпков мотор никва роля не ми играе откачих му буксата запалих си колата никва промяна оборотите на празен ход са ми 1100 1200.Като я закача буксата пак същата работа.

Коментар

Re: Проблем

mitko_stalev написа:
              Колеги този стъпков мотор никва роля не ми играе откачих му буксата запалих си колата никва промяна оборотите на празен ход са ми 1100 1200.Като я закача буксата пак същата работа.
              Ами тогава търси от къде смуче въздух и проверете температурния датчик какво казва.нормалните ти обороти са около 820-850рмп.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Проблем

S_BANKOV написа:
                mitko_stalev написа:
                Ами тогава търси от къде смуче въздух и проверете температурния датчик какво казва.нормалните ти обороти са около 820-850рмп.
                Аз залагам на смучене на въздух.

Коментар

Проблем

И аз това си мисля защотото на метан като това ми го направи и пука байпаса на въздушния филтър от някаде смучи въздух мисля чи около дроселовата клапа там дебелия маркуч не е пъхнат хубаво..

Коментар

Working...
                  X