от известно време мотора започна да трака като на повдигач например - сравнително тихо е но си се чува... проблема се появи след обслужване на колата - смяна на масло, всички филтри, ремъците и всички ролки... мислех си нещо за незацепен правилно ангренаж. но няма абсолютно никакви други признаци за това - няма проблем с обороти, разхода си е нормален за тоя мотор като че ли (8-9/100) няма загряване и изобщо няма други признаци нещо да не е в ред освен този шум; консумативите са "дайко" а пък сервиза в който ми ги сменяха изглеждаше читав - в доста сервизи питах дали знаят за скобата за валове с която се сменя ангренажа и в тоя единствено ми казаха, че въпреки че теоретично е възможно да се зацепи без нея, тя е задължителна за правилното зацепване (в другите сервизи казваха "каква е тая скоба?" ) така че много се надявам да са знаели пичовете как се зацепва ремъка...другото което ми идва наум като възможна причина е маслото - сложиха ми селения 10W40 но е някакво по-ефтинджос наливно и не знам дали мизерията не идва от него...кажете си мнението и евентуално какво бих могъл да направя - най-много ме притеснява да не е ремъка въпреки че няма други признаци за това...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
тракане на мотора след облужване 1.6 16v
Collapse
X
-
според мен ти е от маслото, и на мене ми се е случвало. Ако е по-воднисто, няма начин да не трака. То не е само с нашите фиатки. И други марки коли им тракат моторите ако са с калпаво масло. Но пан не е гаранция де. Аз на старата Темпра като сложех най-евтиния Валволин нито тракаше нито го гореше повече, а пробвах да сложа ЕЛФ - няма да ти разправям какво става. Помислих си че колата се е прецакала, но се върнах към Валволина и колата си се оправи. Мисля че тия синтетики и полусинтетики не са за всякакви мотори. Дано да е от маслото ти. Щом казваш че няма признаци да е ремъка, а и мисля че досега щеше да си без мотор, ако ремъка ти не е зацепен правилно.Мареа 1,6 16V
-
Аз също съм на мнение че е от маслото, още повече щом още при закупуването Му Ти е изглеждало евтина имитация на Селения.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Ами зависи, ако е съвсем голямо менте от високата температура то още отънява и става направо на вода.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
jordanfena написа:....Щом казваш че няма признаци да е ремъка, а и мисля че досега щеше да си без мотор, ако ремъка ти не е зацепен правилно.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
ре
badmadafaka написа:а дано е от маслото... то н че ми изглеждаше еФтина имитация ами цената беше почти наполовина на бутилираното... ако е от маслото обаче не трябва ли тракането да изчезва като позагрее колата примерно или няма никакво значение (защото то не изчезва)?Мареа 1,6 16V
Коментар
-
Колеги и при мен се получи същото,и аз си мисля че е от маслата,много интересно обаче на студен двигател работи перфектно и като позагрее малко почва да прелопва.В друга тема бях споменал подобните си проблеми,но сега забелязах,че и при колегата се е получило същото,незнам само какви масла да препоръчам,но най вероятно е от там нашият проблем.Fiat Brava 1.6/16v