от известно време мотора започна да трака като на повдигач например - сравнително тихо е но си се чува...
проблема се появи след обслужване на колата - смяна на масло, всички филтри, ремъците и всички ролки... мислех си нещо за незацепен правилно ангренаж. но няма абсолютно никакви други признаци за това - няма проблем с обороти, разхода си е нормален за тоя мотор като че ли (8-9/100) няма загряване и изобщо няма други признаци нещо да не е в ред освен този шум; консумативите са "дайко" а пък сервиза в който ми ги сменяха изглеждаше читав - в доста сервизи питах дали знаят за скобата за валове с която се сменя ангренажа и в тоя единствено ми казаха, че въпреки че теоретично е възможно да се зацепи без нея, тя е задължителна за правилното зацепване (в другите сервизи казваха "каква е тая скоба?"
) така че много се надявам да са знаели пичовете как се зацепва ремъка...другото което ми идва наум като възможна причина е маслото - сложиха ми селения 10W40 но е някакво по-ефтинджос наливно и не знам дали мизерията не идва от него...кажете си мнението и евентуално какво бих могъл да направя - най-много ме притеснява да не е ремъка въпреки че няма други признаци за това...

Коментар