Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

силна миризма на бензин в купето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

силна миризма на бензин в купето

Здравейте, необходима ми е консултация за моят проблем. Знам че тук е мястото където бих получил най добър съвет. Преди известно време започна да се усеща миризма на бензин в купето. Най - вече когато изчаквам на светофар примерно. Първо не обръщах внимание но след като дигнах капака забелязах че маркучетата за бензина или по скоро едното от тях - това от резервоара към двигателя е напукано и е навлажнено. Колата ми е FIat Bravo 1.8. След като попитах как се сменят (на 2 отделни сервиза) ми казаха че се сменят маркучетата заедно с тръбичките до резервоара и струват по 80Е едното. Фиата ми е 96 година и не ми се дават толкова пари само за това. Да не говорим че вчера си смених механизма на чистачките за около 30 лв настаро (имах си двигателче) а в сервиза ми искаха 500 лв. Ако някой има препоръка дали е удачно да сменя само мъркучето без тръбичките ще съм благодарен тъй като самата сглобка м/у двете е направена май за еднократно затягане и ако се сменя трябва да се импровизира, а не ми се иска да ми изгори колата докато се возя ). Ако някой го е правил и работи моля за съветПоздрави...

Имах същият проблем едва не се запалих миналата година. маркуча е скъсан в двигателният отсек така ли? Точно където влизат маркучите в коша на двигателя са снадени. поне при 1.6 мотора е така. вземаш гумени маркучи от магазин за авточасти. Трябва да са за високо налягане и бензиноустойчиви. (вътрешно Ф 8 по спомен). Сменяш стягаш със метални скоби и караш.
    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Благодаря, днес ще пробвам по този начин

Коментар

Преди 3-4 седмици точно от такава смяна ми се запали колата, добре че наблизо имаше строеж с маркуч, пожарогасителя ми се изплю два пъти и умря, същото стана с пожарогасителя на случаен помагач.Аз миналата година си бях сменил маркучите, проблема е че точно там кадето маркучите са капсуловани от стараната на двигателя, тръбичките на която се надяват нямат одебеление и от там ми се измъкна единия маркуч, за целта като слагаш новите маркучи:1 - слагаш две скоби една до друга2 - натягаш хубаво3 - периодично проверяваш и натягаш, гумата на маркуча с времето очевидно се уляга и разхлабва.Успех, дано да нямаш моята участ Аз съм в движение вече де, щетите не бяха големи.
        Brava 1.6 16v

Коментар

t_i_t_o написа:
          Преди 3-4 седмици точно от такава смяна ми се запали колата, добре че наблизо имаше строеж с маркуч, пожарогасителя ми се изплю два пъти и умря, същото стана с пожарогасителя на случаен помагач.Аз миналата година си бях сменил маркучите, проблема е че точно там кадето маркучите са капсуловани от стараната на двигателя, тръбичките на която се надяват нямат одебеление и от там ми се измъкна единия маркуч, за целта като слагаш новите маркучи:1 - слагаш две скоби една до друга2 - натягаш хубаво3 - периодично проверяваш и натягаш, гумата на маркуча с времето очевидно се уляга и разхлабва.Успех, дано да нямаш моята участ Аз съм в движение вече де, щетите не бяха големи.
          абе продават едни боклуци, които се разлагат от бензина, затова омекват. И аз първия път бях с такива. Не ме изкараха и месец. Сега съм сложил едни вече 7-8 месеца не са мръднали. няма омекване, разхлабване вс е ок. Така че трябва много да се внимава. Имам едно на ум, като ми замирише на бензин скачам да проверявам маркучите.
          F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
          F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

Вече ги смених с нови. Купих 50 см маркуч - Бензинов за 12 бара и го захванах със скоби. Излезе ми около 4.70 цялата работа. А като си помисля, че ми казаха 160 Евро само за маркучите+тръбички без цена за смяна.

Коментар

Working...
            X