Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

при мене независимо гас - бензин винаги ми е на 10 .... аиде на гас напоследък 11 щото минах от чехли към маратонки и ми е по тежък крака според мене е нормален разход .... тоя мотор гори повече комшията ми има автосалон и тои ми каза същото като си взех бравотопреди тва бях наел едно такова .... пак толкова ядеше даже с климата 12 бенз

Коментар

колега,мисля че разхода ти за градско си е повече от нормален. Това все пак е италиански автомобил, а всички знаем че не са от най-икономичните. Провери из интернет за разхода ти, мисля че тогава ще се съгласиш с мен
      Мареа 1,6 16V

Коментар

jordanfena написа:
        колега,мисля че разхода ти за градско си е повече от нормален. Това все пак е италиански автомобил, а всички знаем че не са от най-икономичните. Провери из интернет за разхода ти, мисля че тогава ще се съгласиш с мен
        да колега ма интересното е че и извън градско ми дава приблизителен разход на това (10 на 100) а в един сайт ако несе лъжа я даваха 7.5-8.2 нещо такова беше

Коментар

е за извън града си е много това, моята мария ми гори около6.5-7 на сто при нормално каране и без климатик, при това е и комби и доста по-тежка от твоята, но за града съм сигурен че това си ти е съвсем нормален разход.
          Мареа 1,6 16V

Коментар

Коментар

след като смених стъпковия мотор, проблема се реши, но от известно време забелязвам, че отново гасне когато не е на скорост, дори колата да е спряла. Разликата е, че невинаги го прави и, че сега за да запали трябва да подържа по-дълго стартера и да припомпа педала на газта няколко пъти яростно. Това се чуда защо се налага?
              FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

branko_d написа:
                след като смених стъпковия мотор, проблема се реши, но от известно време забелязвам, че отново гасне когато не е на скорост, дори колата да е спряла. Разликата е, че невинаги го прави и, че сега за да запали трябва да подържа по-дълго стартера и да припомпа педала на газта няколко пъти яростно. Това се чуда защо се налага?
                има ли бензинов регулатор на края на бензиновата рейка колата ти?

Коментар

u_bo написа:
                  има ли бензинов регулатор на края на бензиновата рейка колата ти?
                  хвана ме неподготвен? незнам какво точно да търся и къде?

Коментар

Този модел има такъв регулатор.Друг е въпросът дали функционира правилно и дали маркуча не е спукан,прегорял....
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

колеги при мен проблемът се реши ходих на диагностика но не изкара нито грешки нито нещо за правене момчето ми каза само че или "дроселова клапа" ли как се казва точно незнам ще си замине скоро най вероятно след това откачи нещо (намира се до стъпковото моторче може и вапросната клапа да е незнам) почисти го свали и моторчето почисти го и него и сега нямам проблем и студен двигател ми държи около 1200 оборота и постепенно падо до към 800-850-900 и си работи перфектно няма ги спадовете от преди нито пък самофорсирането ще попитам пак какво чисти и какво прави зада споделя тук дано по някакъв начим помогна на някой от ваз п.с. сори за правописните грешки :D

Коментар

Здравейте отново колеги! Проблемът ми още не е решен....та сега сам се насочил кам топлинния датчик който дава инфо на стъпковото моторче! НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ ТОЧНО СЕ НАМИРА ТОЗИ ДАТЧИК за да видя дали ще има някъкво развитие по проблема?МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Коментар

Днес пак започва да прави съшия номер, но този път се случи нещо различно. В момента когато натиснах педала на съединителя колата изгасна още преди да съм освободил от скорост. Каква може да е връзка между педала на съединителя и оборотите и съответно гасненето на колата? Може въпроса ми е да глупав но наистина незнам какво може да е.Като допълнение мога да кажа, че забелязах индикатора на температурата да се променя с големи амплитуди за кратък интервал от време, но това може би е защото тази сутрин установих, че нямам достатъчно антифриз и довечера ще долея.Благодаря за помоща на всички

Коментар

Working...
                          X