branko_d написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гасне
Collapse
X
-
u_bo написа:kostadinov.n написа:Здравите колеги, вече почти нямам надежда, че ще си оправя колата!На 05.09.09 г си купих чисто ново стъпково моторче за празния ход!НЕ СЕ ОПРАВИ ПРИ СМЯНАТА!!!! Ако някой изка да го купи-продавам го!!! Цената която му изкам е с околу 20 лева под тази в магазина-търся му 70 лева!от Пловдив съм ако има мераклии да пишат!!!u_bo написа:kostadinov.n написа:Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Коментар
-
Моторчето което продавам е това!!!! http://www.axm-auto.com/ M. MARELLI цената му е 94.80 лв. аз го продавам за 70 лв!
Коментар
-
оправих оборотите благодарение на колегата ogi28 оказа се че когато съм свалял акомолатора да се зарежда след това го закачих и тръгнах а компютъра се бил само обочавал и явно се е обучил на ивсоки обороти вчера го откачих за около час след това го закачих оставих колата да поработи 10-15 мин и сега обороти те са по добре но оги ми каза да не бързам да се радвам и за всеки случай да почистя моторчето сега ми остава проблем с разхода на горово и мисля да погледна сондата защото ми прави 9-10 разход градско
Коментар
-
durex_a написа:оправих оборотите благодарение на колегата ogi28 оказа се че когато съм свалял акомолатора да се зарежда след това го закачих и тръгнах а компютъра се бил само обочавал и явно се е обучил на ивсоки обороти вчера го откачих за около час след това го закачих оставих колата да поработи 10-15 мин и сега обороти те са по добре но оги ми каза да не бързам да се радвам и за всеки случай да почистя моторчето сега ми остава проблем с разхода на горово и мисля да погледна сондата защото ми прави 9-10 разход градско
Коментар
-
kostadinov.n написа:durex_a написа:оправих оборотите благодарение на колегата ogi28 оказа се че когато съм свалял акомолатора да се зарежда след това го закачих и тръгнах а компютъра се бил само обочавал и явно се е обучил на ивсоки обороти вчера го откачих за около час след това го закачих оставих колата да поработи 10-15 мин и сега обороти те са по добре но оги ми каза да не бързам да се радвам и за всеки случай да почистя моторчето сега ми остава проблем с разхода на горово и мисля да погледна сондата защото ми прави 9-10 разход градско
Коментар
-
не колега това ми е разход на бензин при каране 40-50 км и до 2к оборота и следвашата имам нещо не е на ред и трябва да търся какво е не е нормално такъв разход (аз изобщо нямам газ)FIAT BRAVA 1,9-TD-100
FIAT COUPE 2,0-16 - последно
SUZUKI SUIFT 1,0 - служебно
PEUGEOT PARTNER TEPEE
Коментар
-
vencislav написа:не колега това ми е разход на бензин при каране 40-50 км и до 2к оборота и следвашата имам нещо не е на ред и трябва да търся какво е не е нормално такъв разход (аз изобщо нямам газ)
Коментар
-
u_bo
kostadinov.n написа:За диагностиките -ДА НАПРАВИХ ДВЕ!!! Едната я направих в сервиза на ФИЯТ в Пазарджик , а другата в сервиза на ФИЯТ в Пловдив!!!!! В Пазарджик не ми казаха нищо и ме пратиха в Пловдив! След три ходиния до сервиза в Пловдив ми казаха"със сигорност проблема е в стъпковия мотор!СМЕНЯЙ ГО!’Е смених го а проблема си остана!!!!
Коментар
-
u_bo написа:kostadinov.n написа:За диагностиките -ДА НАПРАВИХ ДВЕ!!! Едната я направих в сервиза на ФИЯТ в Пазарджик , а другата в сервиза на ФИЯТ в Пловдив!!!!! В Пазарджик не ми казаха нищо и ме пратиха в Пловдив! След три ходиния до сервиза в Пловдив ми казаха"със сигорност проблема е в стъпковия мотор!СМЕНЯЙ ГО!’Е смених го а проблема си остана!!!!
Коментар
-
ре
durex_a написа:оправих оборотите благодарение на колегата ogi28 оказа се че когато съм свалял акомолатора да се зарежда след това го закачих и тръгнах а компютъра се бил само обочавал и явно се е обучил на ивсоки обороти вчера го откачих за около час след това го закачих оставих колата да поработи 10-15 мин и сега обороти те са по добре но оги ми каза да не бързам да се радвам и за всеки случай да почистя моторчето сега ми остава проблем с разхода на горово и мисля да погледна сондата защото ми прави 9-10 разход градскоМареа 1,6 16V
Коментар
-
u_bo
kostadinov.n написа:u_bo написа:kostadinov.n написа:За диагностиките -ДА НАПРАВИХ ДВЕ!!! Едната я направих в сервиза на ФИЯТ в Пазарджик , а другата в сервиза на ФИЯТ в Пловдив!!!!! В Пазарджик не ми казаха нищо и ме пратиха в Пловдив! След три ходиния до сервиза в Пловдив ми казаха"със сигорност проблема е в стъпковия мотор!СМЕНЯЙ ГО!’Е смених го а проблема си остана!!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар