еми прегледай си филтъра, кога го сменя за последно? и коглеги да попитам, ако беше ст. моторче нямаше ли да го прави постоянно, а не само когато е загряла?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гасне
Collapse
X
-
reter написа:еми прегледай си филтъра, кога го сменя за последно? и коглеги да попитам, ако беше ст. моторче нямаше ли да го прави постоянно, а не само когато е загряла?Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
Коментар
-
u_bo
Re: brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гас
kostadinov.n написа:Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Коментар
-
Re: brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гас
u_bo написа:kostadinov.n написа:Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
последното нещо което се оказва при мен е прецакано стъпково моторчеизключих го миналата седмица и колата подържа оборотите веднга щом загрее, неудобстбото,че когато е паля и двигателя е студе трябва да подържа педала на газта докато загрее, а и разхода скача по този начин.сега трябва да сменя моторчето, защото с почистване номера не минавъпроса е дали да купа ново или 2 употреба? и каква му е цената?FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
за сега се потръврждава моя проблем да е от стъпковото моторче. Сега ми предлагат второ употреба за 60лв M. MARELLI чета в интернет, че ново е 90лв,а има и някакви за 80лв . Но в Плевен ми предлагат само оригинални на ФИАТ за 150лв.Какво ще препоръчате вие ново или втора употреба?kostadinov какво стана с твоя проблем?FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
branko_d написа:за сега се потръврждава моя проблем да е от стъпковото моторче. Сега ми предлагат второ употреба за 60лв M. MARELLI чета в интернет, че ново е 90лв,а има и някакви за 80лв . Но в Плевен ми предлагат само оригинални на ФИАТ за 150лв.Какво ще препоръчате вие ново или втора употреба?kostadinov какво стана с твоя проблем?
Коментар
-
Здравите колеги, вече почти нямам надежда, че ще си оправя колата!На 05.09.09 г си купих чисто ново стъпково моторче за празния ход!НЕ СЕ ОПРАВИ ПРИ СМЯНАТА!!!! Ако някой изка да го купи-продавам го!!! Цената която му изкам е с околу 20 лева под тази в магазина-търся му 70 лева!от Пловдив съм ако има мераклии да пишат!!!
Коментар
-
u_bo
kostadinov.n написа:Здравите колеги, вече почти нямам надежда, че ще си оправя колата!На 05.09.09 г си купих чисто ново стъпково моторче за празния ход!НЕ СЕ ОПРАВИ ПРИ СМЯНАТА!!!! Ако някой изка да го купи-продавам го!!! Цената която му изкам е с околу 20 лева под тази в магазина-търся му 70 лева!от Пловдив съм ако има мераклии да пишат!!!u_bo написа:kostadinov.n написа:Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Коментар
-
durex_a написа:възможно ли е някой да направи 1 сника къде се намира това стъпково моторче и какво преставлява на браво 1.6 и аз имам подобен проблем само че при мен и сами се качват освен че падат ?FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар