Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

еми прегледай си филтъра, кога го сменя за последно? и коглеги да попитам, ако беше ст. моторче нямаше ли да го прави постоянно, а не само когато е загряла?
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

reter написа:
      еми прегледай си филтъра, кога го сменя за последно? и коглеги да попитам, ако беше ст. моторче нямаше ли да го прави постоянно, а не само когато е загряла?
      Да ти кажа сутрин като я паля вдига 2000 след 1-2 мин се оправя, и като загрее почват да варират от 1000 до 1500, в някои случаи гасне. Филтъра е на 6000км. 3000 от които на газ. Възможно ли е поради кофти фитър и газта ламбдата да отчита някви глупости и за това да играят тия обороти.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Re: brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гас

kostadinov.n написа:
        Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
        ако си описал вярно - по вероятно е да е ламбда , отколкото стъпков ( 70- към 30 %) но това лесно се определя като се разгледат ’живи’ стойности по време на работа на ДВГ

Коментар

Re: brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гас

u_bo написа:
          kostadinov.n написа:
          Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
          ако си описал вярно - по вероятно е да е ламбда , отколкото стъпков ( 70- към 30 %) но това лесно се определя като се разгледат ’живи’ стойности по време на работа на ДВГ
          и моите обеждения на там вървят, ако беше моторчето по скоро най-проблемно щеше да е, когато е студена. Ако е ламбда сонда обаче защо ще се оправя когато температурата се вдигне над нормалното?
          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Никой колега със същия проблем ли не е устоновил от какво е?Аз ходих на поредната диогностика в Фиат Пловдив и не остановиха нищо?!?!?!?!?

Коментар

последното нещо което се оказва при мен е прецакано стъпково моторчеизключих го миналата седмица и колата подържа оборотите веднга щом загрее, неудобстбото,че когато е паля и двигателя е студе трябва да подържа педала на газта докато загрее, а и разхода скача по този начин.сега трябва да сменя моторчето, защото с почистване номера не минавъпроса е дали да купа ново или 2 употреба? и каква му е цената?
              FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

за сега се потръврждава моя проблем да е от стъпковото моторче. Сега ми предлагат второ употреба за 60лв M. MARELLI чета в интернет, че ново е 90лв,а има и някакви за 80лв . Но в Плевен ми предлагат само оригинални на ФИАТ за 150лв.Какво ще препоръчате вие ново или втора употреба?kostadinov какво стана с твоя проблем?

Коментар

Най-вероятно е стъпковото моторче не ми се вярва да е датчик. Най-добре я закачи на компютър
                  Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

branko_d написа:
                    за сега се потръврждава моя проблем да е от стъпковото моторче. Сега ми предлагат второ употреба за 60лв M. MARELLI чета в интернет, че ново е 90лв,а има и някакви за 80лв . Но в Плевен ми предлагат само оригинални на ФИАТ за 150лв.Какво ще препоръчате вие ново или втора употреба?kostadinov какво стана с твоя проблем?
                    Ако ме питаш мен си вземи ново! Аз разпитах тук там за частите предлагани на пазара в България и ми казаха че ОРЕГИНАЛНИ ЧАСТИ НА FIAT не се предлагат, такаче си вземи това от 90 лева.А за моя проблем- още няма никакъв резултат, в сервиза на Fiat Пловдив не ми казаха нищо "може да е от това може да е от онова". Но до зимата трябва да го оправя задължително.

Коментар

Bravo 1.6 16v 103cc

zdr az su6o imam takuv problem postoqnno mi gasne kolata zakarax e na elkon i sega mi darji kak 1500 2000 oborota i se valnuvat1.12. Писането на кирилица е задължително.Модераторски екип на fiat-bg.org
                      pozi

Коментар

Здравите колеги, вече почти нямам надежда, че ще си оправя колата!На 05.09.09 г си купих чисто ново стъпково моторче за празния ход!НЕ СЕ ОПРАВИ ПРИ СМЯНАТА!!!! Ако някой изка да го купи-продавам го!!! Цената която му изкам е с околу 20 лева под тази в магазина-търся му 70 лева!от Пловдив съм ако има мераклии да пишат!!!

Коментар

колега дай да тръгнем по обратния редкакво оправи до сега?

Коментар

kostadinov.n написа:
                            Здравите колеги, вече почти нямам надежда, че ще си оправя колата!На 05.09.09 г си купих чисто ново стъпково моторче за празния ход!НЕ СЕ ОПРАВИ ПРИ СМЯНАТА!!!! Ако някой изка да го купи-продавам го!!! Цената която му изкам е с околу 20 лева под тази в магазина-търся му 70 лева!от Пловдив съм ако има мераклии да пишат!!!
                            като прочета следното
                            u_bo написа:
                            kostadinov.n написа:
                            се питам - ти диагностика с гледане на параметрите по време на работа на ДВГ направи ли?ако не си - чака те дълъг ремонт без ясна прогноза за изхода.за парите на това ст.моторче можеше на направиш 2 - 3 качествени диагностики.

Коментар

възможно ли е някой да направи 1 сника къде се намира това стъпково моторче и какво преставлява на браво 1.6 и аз имам подобен проблем само че при мен и сами се качват освен че падат ?

Коментар

durex_a написа:
                                възможно ли е някой да направи 1 сника къде се намира това стъпково моторче и какво преставлява на браво 1.6 и аз имам подобен проблем само че при мен и сами се качват освен че падат ?
                                www.axm-auto.com ето тук можеш да видиш какво представлява и какви пари са, ако неможеш да се ориентираш кое ще се опитам тия дни да направя снимка при мен къде е, но аз съм с Брава, но немисля, че има голяма разлика

Коментар

Working...
                                X