Здравейте колеги. Доста четох из форома намерих един сходен проблем, но по темата тямаше никакви мнения! Проблемът с колата ми е следния:-когато двигателя е студен работи перфектно,на свободна скорост си потдържа 900 оборота ,а с включен климатик между 900/1000 оборота,но когато загрее и стрелката застане на 90 градуса започват проблените!В един момент колата потдържа перфектни обороти а в друк започват да играят, падат до 200/300 и колата започва да се тресе.Често се случва дори по светофарите да изгасне!!! Прави ми впечатление, че когато съм в задръстване и колата позагрее малко(стрелката се вдигне с 5 мм над 90 градуса) проблемите отново изчезват. Обиколих няколко сервиза и никой неможа твърдо да ми каже от каде идва проблема, но всички се въртят около стъпковото моторче или датчика от който мотора взима информация!!!МОЛЯ АКО НЯКОЙ Е ИМАЛ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ И ГО Е ОТСТРАНИЛ УСПЕШНО ДА МИ ПИШЕ. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
brava 1.6 16v-проблем с оборотите на свободна(падат),гасне
Collapse
X
-
kostadinov.n написа:Моторчето е чистено два пъти!Веднъж в сервиза в който ми слагаха газта и след това аз си го почистих доста добре!!!!NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
аз имах подобрен проблем, но беше предимно когато карам на газ и тогава се оказа,че е от изпарителяпреди това имах подобен проблем и на бензин и се наложи да сменя стъпковото моторче.познат ми беше казал,че тези стъпкови моторчета трябва да се чистят на ръка и много внимателноFIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.
Коментар
-
u_bo
kostadinov.n написа:Моторчето е чистено два пъти!Веднъж в сервиза в който ми слагаха газта и след това аз си го почистих доста добре!!!!
Коментар
-
fihi
При мен проблема е същия. Смених ст.моторче. Проблема продължи. Обаче като ми направи този номер отварям капака и размърдвам кабелите от ст.моторче към компа, докато оборотите се оправят. Два пъти съм замервал кабелите и всичко е ОК. Явно като загрее колата някъде нещо се губи и като наместя кабелите се оправя.Искам да отбележа, че това се случва почти винаги на бензин и по рядко на газ. Ако изобщо има значение това.Така, че ако искаш като ти го направи този номер пробвай по този начин.
Коментар
-
u_bo
Re: газова
kostadinov.n написа:-газовата е lovato-газов инжекцион е-слагана е преди един месец и не съм минал повече от 2000 км.НО НЕКА ОТБЕЛЕЖА!!! ПРОБЛЕМА ГО ИМА И НА БЕНЗИН ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЛОЖА ГАЗОВАТА!
Коментар
-
да кажа и аз колеги значи и на мене ми ги правеше същите номераи все рестартирах компа и всичко е ок докато пак него направи този номербеше ми писнало да махам постоянно клемата за рестарт на компакакто каза колегата fihi като го направи този номер вече не откачам клематаа само размърдвам кабелите на стъпковото моторче и всичко става окFIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар