здр.преди няколко дни ми смениха и припаснаха клапани,смениха ми всички гарнитури по мотора и всичко добре,но като запаля колата и се чува че водата вътре балбука.докато не ми беха пипали по мотора не е имало такъв проблем.колата си загряваше добре.днес исхварли водата през капачката на казанчето.помагаите колеги.мисля че не е от термостата защото даржи нормална температура.а по интересното е че като е загряла и я угася пак балбука.даже ватре в купето се чува.ако имате идеи споделете ги-ще сам ви благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
питане относно фиат типо 1.4 94г.(водата му бълбука)
Collapse
X
-
Значи като е топла, я изгаси и махни капачката (Внимателно за не те изпръска!) Трябва да излезе въздуха и допълни с вода до горе, затваряш капачката като не затягаш много и след като истине пак доливаш до горе!! Наблюдаваш няколко дни и ако пада нивото - същата операция!! Също така карай малко на отворен кран на парното на макс топло!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
като отвориш капака, от двигателя (до спирачната помпа) имаш 2 маркучета. едното е с пробка. обезвъздушаваш от там (отваряш го няколко пъти да излезе въздуха, докато не протече само вода, без балончета). Радиатора ти също в единия си край има пробка за обезвъздушаване. Отвиваш, и чакаш да протече вода (ако трябва наливай в разширителния съд)."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Synthy написа:като отвориш капака, от двигателя (до спирачната помпа) имаш 2 маркучета. едното е с пробка. обезвъздушаваш от там (отваряш го няколко пъти да излезе въздуха, докато не протече само вода, без балончета). Радиатора ти също в единия си край има пробка за обезвъздушаване. Отвиваш, и чакаш да протече вода (ако трябва наливай в разширителния съд).||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Ами преди явно не ти е работил клапана щом е хвърлило вода, все пак е около 1 бар налягане. Но системата не се обезвъдушава сама... направи процедурите за които ти казах, щото с нова капачка ако е останал въздух някъде може да стане много кофти! Казвам го от личен опит!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар