Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет за покупка на Фиат мареа 1.8i, газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет за покупка на Фиат мареа 1.8i, газ

Здравейте колеги,предстои ми покупка на автомобил и съм харесал въпросната мареа. Може ли да ми дадете мнения за този двигател, тъй като ми казаха ако взимам бензин да си търся 1.6, бил най - безпроблемен. Ето за тази мареа става въпрос, днес ще ходя да я гледам - http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...f1=detailsПо принцип ще дойде един приятел с мен, да я закачи на компютър да се види какво изкарва, но дайте мнения какво да гледам при тези мареи (най - често срещани проблеми)Благодаря!

На вид изглежда добре, но пише, че е с газов инжекцион, а доколкото успях да видя от снимките е с обикновенна уредба с плочка точно преди дросела, има и някакво грозно затапване отпред на всмукателя, за да не гасне, при инж. това не би било нуждно. Изпробвай всички копчалъци, климатик, чистачки и т.н. Окачването да се провери, ако е възможно на стенд, ако не се ослушвай прездупките не трябва да чука и да тупка изобщо.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Много добре изглежда на снимките.На тази цена е направо слънце.За съмненията относно километрите няма нищо да казвам.То там и врачка да питаш не може да ти каже.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Благодаря ви колеги.За километрите ми е ясно, че не са реални, важното е да е пазена и гледана

Коментар

След моята кола се зарекох да не взима кола с газова внос от чужбина, колата е скъсана от каране и лоша подръжка(дано тази не е така) но според мене по-добрезапазена бензинка и ти да си сложиш газ!
          Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
          Втората......пак същата!
          (_-_)______////_______(_-_)
          Punto75-Вече на жената!
          Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Re: Съвет за покупка на Фиат мареа 1.8i, газ

zumitaka написа:
            дайте мнения какво да гледам при тези мареи (най - често срещани проблеми)Благодаря!
            Термостат, хидравлика, окачване. Много от тези мотори имат характерен звук, наподобяващ дизелов двигател. Трака така когато е студен и натоварен (например при потегляне, на празен ход няма да го разбереш). Не е нормално. Иначе електрониката им е желязна (Хитачи), едва ли ще намериш проблем там. Все пак огледай кабелите, да няма много рязано и снаждано. Виж също дали перката на радиатора работи на двете си степени.

Коментар

Виждам че модела е HLX-всички екстри,дано нямаш проблеми с газовата,,виж някъде из форума колега от Габрово-на зор е и продава 2,0 20В 147коня перфектна Мареа,цената беше много прилична
              Marea HLX 147ps

Коментар

Добре изглежда, количката аз преди месец се сдобих с такава!Хубав звук, добро ускорение( не е като на Типото ама ) п.с.Хм, най-високо оборудване ама тука липсва втория еърбег!При мен са два
                now. BMW E39 523i '98 170hp
                ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
                ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Пише за наличие на автопилот, такъв със сигурност няма. Централната конзолка с копчеляците за халогени е издънена. Питай защо. Провери отчита ли се правилно околната температура. Огледай капака на клапаните за теч на масло. Заслушай се в работата на мотора за "твърди" чукания. Не очаквай характерното за японките "мъркане", но ако трака като шевна машина и то загрял, не е добре. Виж маслото. Кола със свежо масло е повод за съмнения. Пробвай хидравликата и ABS. Виждам, че е с мулти волан, почти съм сигурен, че не работи управлението на CD-тo от него - повод за отбив в цената. Успех.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                  X