Колеги, от известно време сутрин при палене имам странен шум в двигателя. Вие фалцетно, като прахосмукачка и малко дрезгаво като електромотор. След 1-2 минути звукът от двигателя се нормализира, но определено вие странно в началото - като руска прахосмукачка. Това не се случва винаги, от време на време. На какво се дължи според вас и трябва ли да се притеснявам?ПП: Колато е Пунто 1,1, 1996 г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Двигателят вие като прахосмукачка при палене
Collapse
X
-
То ако вие като прахосмукачка, ти да нямш турбина . Виене ли е, траканели е ? Но честно шум в ДВГ трябва да погледне някой с познания тук с писане трудноPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
-
bmahob написа:То ако вие като прахосмукачка, ти да нямш турбина . Виене ли е, траканели е ? Но честно шум в ДВГ трябва да погледне някой с познания тук с писане трудноСтояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
-
Ролки ремъци сменяни ли са и кога?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
ЛОшо е ако е от скоростната кутия, маслото проверено ли е?Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
Punto75-Вече на жената!
Коментар
-
bmahob написа:ЛОшо е ако е от скоростната кутия, маслото проверено ли е?Стояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
-
колега следя ти темата и питането ма не моа да си го обясня какво м/е да е, така от разтояние не можем да определим, дай жокер от коя част на мотора се чува от коя страна.Още отначало си го обясних че може да е от маслената помпа, индикатора за налягането на маслото гасне ли след запаване или след колко време гасне крушката.Щом като загрее го няма този стран.шум м/е да е от там,както е топла и запалиш прави ли го тва.
Коментар
-
Колега на мен ми вие автоматичния смукач... вие само докато ми загрее колата и това се получи като сложих спортния филтър.Ти имаш ли? Ако не провери някой маркуч да не се е скасал или кутията на филтъра да не се е спукала някаде и да се чува това виене.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
-
Колеги, мерси за вниманието, което отделяте!Колега vin_d, индикаторчето за маслото си гасне веднага, след като запаля двигателя! Като седиш на шофьорското място, се чува отляво. Сутринта като отивах на работа, го имаше това дрезгаво виене (не хлопане!), а вечерта, като си тръгвах - сякаш нищо не е било. Викнах един колега да я чуе и той ми вика: "Кво искаш, перфектно си работи"Колега nonamecrew, немам спортни филтри. И двигателчето си пали перфектно, нито гасне, нито нищо...Вижте какво намерих в нета:ЧОВЕКЪТ С ПРОБЛЕМА: Сутрин на студен двигател, след първото палене, от коша на двигатела се чува шум като от работещ електромотор. Този шум се чува в пробължение на няколко минути след което изчезва. После през деня колкото и да е стояла колата, дори и при студен двигател, след палене въпросният шум го няма. Помислихме, че може проблема да е в стартера,примерно да не се изключва и да върти постояно, но не е от него. Въпросът ми е, може ли да обясни някой какво е това? Проблем ли е или е нещо свързано с работата на двигателя. ОТГОВОР: Това нещо, което чувате да работи се нарича вторична въздушна помпа и допълнително вкарва въздух към изгорелите газове. По този начин те се доокисляват в ауспуха и се повишава температурата им. Това спомага за намаляване на вредните емисии на студен двигател, както и за по-бързото загряване на ламбда сондата и катализатора.Няма абсолютно нищо притеснително в този звук. Помпата се управлява от електронния блок на инжекциона и се включва, когато той прецени.Не знам, чудна работа... ако я закарам в сервиз, както не познавам майстори, ще ми сменят един куп здрави неща и ще ми одерат кожатаСтояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
-
Колеги, ако е някое от нещата, за което вие предполагате, не трябва ли всеки път да вие така? Защо странният шум се появява избирателно? Тази сутрин например мъркаше като нова Един колега предположи, че от проливните дъждове в неделя я лагер, я ремък се бил намокрил и виела докато исъхне... Backo, ако е това, което предполагаш, не трябва ли да свети някакво индикаторчеСтояха зверчета
Около плета
В тях стреляха
И те умираха
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар