здравейте имах проблем с лампата на маслото сменено преди 2500 км смениха го отново с добавка и филтър оправи се , но са забравили капачката където е сипвано маслото , и от тогава при запалване държи много високи обороти след 500-600 м се оправяв ,но дали капачката е причината. Преди време имах същия проблем с оборотите ,но след рестарт на компютъра се оправи . Опасно ли е да карам без капачката на маслото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
липсва капачка на маслото на Фиат Браво 1.6 16w
Collapse
X
-
аве колега гледам не си малък, как нема да ти сложат капачката на маслото,колко километра си карал без нея, след време ако не сложиш капачка пак ше зема да ти свети ще се изплиска цялото масло няма ли масло по мотора Ма ти сериозно ли, как така без капачка, сеедно да сложиш бидон с жибри в колата без капак и да ги караш.Отивай си търси капачката на същото място и ги направи на гъс.За оборотите нз.дали има мн.връзка Се пак имаш по-сериозан проблем ми се струва
Коментар
-
Byni написа:лелелеле , жена съм ..............ако е оправдание
Коментар
-
Byni написа:благодаря много , мислех че разсейването води до по-усърдна работа , но не....Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Ся майтапа на страна обаче колежке да не земеш като доливаш масло да го долееш до ръба на въпросният капак!MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
аве тук някой май е чел но не е разбрал както и да е, да обобщя за автора на темата.Колежке не ги слушай ко приказват тук.Недей да караш колата без капачка обади им се на хората и да ти изнамерят тва главно "приспособление" те си знаят нататъка кво да прават.Има ли мн.изпряскано.Или и ти да си наясно по мотора има щтека за маслото-метална трабичка отвесно надолу или малко под градус която в горния край трябва да има пласмасова дръшка във вид на халкичка боядисана в различен цвят жълта,червена,черна или там квато е като издърпаш въпросната халкичка надоли стеблото на щтеката требва да е плоска и тънка пластина в не чак най-долния и край има отеснен очастък от тази пластина близо 2см или требва да пише МАХ и МИН. маслото требва да ти е м/у тези 2ва отсека по-плизо кам горното утеснение или МАХ.Тази щтека е по-принцип в предната част на мотора, която ти като шефюрка требва периодично да си поглеждаш, м/е би на месец, зависи колко караш.Или някой колега да и пусне снимка за ко и говоря.Аве какво направи с липсата на капачката.Колежке
Коментар
-
Имам вече капачкааа :D благодаря ви много за помоща, и особено защитата и изчерпателността на "vin_d" съжалявам ако звуча глуповато с въпрсите си , но ми се налага да се оправям с колата сама за момента ,а майсторите ме объркват много . Дано поне от цялата смяна на маслото да е имало смисъл, тъй като го смениха заради мигане на индикатора при ниски обороти, иначе беше е на 2500км !!няма изпръскано никъде по двигателя , дано не е било фатално минала съм 60-тина км така. Всичко добро на вас :Pтръпка е да натискаш педала )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар