забравих да спомена, че разкачих буксата на моторчето, а не цялото. Така ли трябваше?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с оборотите на Мареа 1,6 16V
Collapse
X
-
да бе но щом няма промяна ... това озадачава нещата ... свали си Ламбда сонда която се намира на трабите за изгорели газове непосредствено под скоростния лост .... и я почисти с корселин ... някаде по форума имаше такава тема ама немога да я намеряAUDI 1.8 20V TURBO
ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD
Коментар
-
проблемс оборотите на фиат браво 1.2 16v
здарвейте колеги. имам малак проблем с колата като я карам и например на 2 без гас по енерция и щом натисна съидинителя оборотите скачат на 1800 до 2000 оборота.Моля ако някои знае от какво се дължи това да ми помогне защото си нямам и малка представа от какво мойе да е такатова става само като е загрела. а и много често ми загрява и се пуска перката на 4-5 минутимерси предварително на всички
Коментар
-
проблемс оборотите на фиат браво 1.2 16v
здарвейте колеги. имам малак проблем с колата като я карам и например на 2 без гас по енерция и щом натисна съидинителя оборотите скачат на 1800 до 2000 оборота.Моля ако някои знае от какво се дължи това да ми помогне защото си нямам и малка представа от какво мойе да е такатова става само като е загрела. а и много често ми загрява и се пуска перката на 4-5 минутимерси предварително на всички
Коментар
-
Re: проблемс оборотите на фиат браво 1.2 16v
mityo12 написа:здарвейте колеги. имам малак проблем с колата като я карам и например на 2 без гас по енерция и щом натисна съидинителя оборотите скачат на 1800 до 2000 оборота.Моля ако някои знае от какво се дължи това да ми помогне защото си нямам и малка представа от какво мойе да е такатова става само като е загрела. а и много често ми загрява и се пуска перката на 4-5 минутимерси предварително на всички
Коментар
-
jordanfena написа:забравих да спомена, че разкачих буксата на моторчето, а не цялото. Така ли трябваше?
Коментар
-
re
Bat_M написа:jordanfena написа:забравих да спомена, че разкачих буксата на моторчето, а не цялото. Така ли трябваше?Мареа 1,6 16V
Коментар
-
ре
За да не отварям нова тема отново моля за малко помощ отновоТа значи проблема е следния:След като отново смених ламбдата преди 2 месеца с нова имам проблем, който и до днес не мога да реша (не, че съм ходил много на майстори де, просто колата ми трябва постоянно).Още от самото слагане колата започна да мени оборотите, а като я паля студена държи 2000оборота. Колата е Мареа 1,6 с ГИ. Преди да сменя ламбдата никога не съм имал проблем с оборотите. След махане за клемите на акомулатора, колата е добре за около ден и отново същото. Пробвал съм след рестарт на компа да я карам само на бензин, но проблема отново се появява. Колата се държи по идентичен начин и на газ и на бензин. Ходих да я закачат и ув имало грешка, изтриха я, но отново същото и най-накрая човека каза, че си няма и идея какво може да е. Все нямам време да отида до В. Търново, където по-може да ми кажат нещо.По време на проверката човека каза, че програмата показва атмосферно налягане 750, а трябва да е около 930, каквото и да значи това. Също така имам съмнение, че и катализатора ми е задръстен и скоро ще го махна, ако това има значение за оборотите. Ако някой от вас може да ми даде съвет какво да проверя дали е наред или какво трябва да направя, на каква програма е добре да ми закачат колата и т.нЙорданМареа 1,6 16V
Коментар
-
Свали и почисти МАП сензора с обезмаслител, НЕ ПИПАЙ А САМО ПРЪСКАЙ докато се почисти, провери му маркучите да не са скъсани. С каква газ си АГУ или ГИ? Какво грещка беше записало? А за катализатора е хубаво да се замени с резонатор. Провери си и цялата генерация, при услове че караш на газ се скапва в пъти по бързо заради конденз и изпаренията от газта.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Свали и почисти МАП сензора с обезмаслител, НЕ ПИПАЙ А САМО ПРЪСКАЙ докато се почисти, провери му маркучите да не са скъсани. С каква газ си АГУ или ГИ? Какво грещка беше записало? А за катализатора е хубаво да се замени с резонатор. Провери си и цялата генерация, при услове че караш на газ се скапва в пъти по бързо заради конденз и изпаренията от газта.Мареа 1,6 16V
Коментар
-
Пусни няколко снимки на коша на колата, да видя кои е фобоса и виж дали си с още два МАП сензора на ГИ провери и техните маркучи за пикнатини. Грешката която си казал за налягането може да е и от грешно маркиран модел на мап сензора на ГИ, или от неработещ такъв. Провери маркуча идващ от редуктора към всмукателния колектор да не е сцепен. Такива показания се получават когато МАП -а е откачен от маркуча е и е пуснат да виси свободно.Задължително подмени датчика за температурата. Проблема с ламбда сондата е че колата ти работи на ниско налягане и от там ламбдата записва грещка.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:Пусни няколко снимки на коша на колата, да видя кои е фобоса и виж дали си с още два МАП сензора на ГИ провери и техните маркучи за пикнатини. Грешката която си казал за налягането може да е и от грешно маркиран модел на мап сензора на ГИ, или от неработещ такъв. Провери маркуча идващ от редуктора към всмукателния колектор да не е сцепен. Такива показания се получават когато МАП -а е откачен от маркуча е и е пуснат да виси свободно.Задължително подмени датчика за температурата. Проблема с ламбда сондата е че колата ти работи на ниско налягане и от там ламбдата записва грещка.Мареа 1,6 16V
Коментар
-
Колега ще ти дам една идея, има много обширна тема за срещите в Габрово, там младежите са оправни и ще ударят едно рамо. потърси я в раздела за срещи обикновенно стой най отгоре.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
както бях споменал, има една малка цепнатина на въздуховода. Омотах го и го запуших временно с малко тиксо докато си намеря нов, почистих всички възможни датчици и тме подобни и.....2 дни няма проблем.....дано и така да си остане. Днес смених и катализатора - беше се поразпаднал малко . За сега е наред, ще пиша, ако има проблем отново. Не съм вярвал, че една такава малка дупчица може да е проблем,но......Мареа 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар