Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой мотор от монтираните на УНО е най подходящ за ЛПГ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кой мотор от монтираните на УНО е най подходящ за ЛПГ?

Здравейте,по ценови съобръжения търся вариант за малка колица на газ. Трудно ми е обаче да се ориентирам в хилядите моторизации на ФИАТ (не мога да схвана логиката на означенията).След проучване на масовите статии по нет-а стигам до извода, че няма да е лошо да намеря едно УНО след 1991 г. и да му забода газово, но срещнах проблем - кои мотори са с карбуратор, кои с моноинжекция, има ли MPI?Естествено няма да върна и ТИПО/ТЕМПРА или ПУНТО ако има подходящи, особено с климатици, но и там не знам с какво да търся (главата ме заболя от KE-Jetronic на газ, затова не искам да повтарям грешката).Ще ме ориентирате ли кои от моторизациите са подхордящи за конвертиране?

Моноинжекцията на Пунто няма проблем, с обик. АГУ
    Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
    Втората......пак същата!
    (_-_)______////_______(_-_)
    Punto75-Вече на жената!
    Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Може би не съм се изразил добре:въпросът ми е КАК ДА ПОЗНАЯ, че даден автомобил е с моноинжекция, съответно карбуратор? Или поне едно списъче на означенията на моторите с моноинжекция, за да знам какво да търся по обявите.

Коментар

Ами най-лесно питаш продавача, ако смяташ, че ще те излъже махаш въздушния филтър и гледаш какво има отдолу или карбуратор или отвор с дюза вътре. Кадърно поставена газ. уредба не прави пробелми дори и на пълна инжекция, затова се ориентирай и къде ще си слагаш уредбата.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

@van_dalБлагодаря за вниманието. Продавачите по правило не правят нищо друго освен да си хвалят стоката и не дават нищо конкретно като информация.Ясно е какви са отликите при оглед на място. Не си представям обаче как ще тръгна да обикалям като гламав без да знам какво ще гледам и дали изобщо ме интересува - къде ще му излезе края? В крайна сметка цената е приоритета (затова искам такъв ФИАТ), а тя включва и времето, и разходите за обикаляне, нали?Явно щом и тук не ги знаете... положението не е леко. Май ще сменям концепцията.

Коментар

0,9 е карбуратор; грешка може да направиш само при 1,1 защото има карбуратор(57к.с.) и моно(51к.с.) 1,4 фул инж. и 1,5 моно
            --Старата ръжда любов не хваща!--
            156 sportwagon 1,9 jtd 115
            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

М`че то си пише на ДВГ дли е Моноинжекция или пълна
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Working...
              X