здравейте, тъй като не се разбираме с търсачката пиша тази тема, та може ли да ми обясните как да сменя помпата,има ли някаква тънкост при смяната,колата е от подписа,предварително благодаря на отзовалите се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
бензинова помпа брава
Collapse
X
-
Отваряш багажника и вдигаш кората, от дясно ще видиш едно капаче мисля че беше с 3 болта. Махаш капачето и от долу ще се покаже кошницата на помпата. Махаш конекторите и маркучите и отвиваш гигантската гайка с помощта на чук и отверка. След това внимателно изтегляш на горе, внимавай с гумения пръстен около кошницата. При мойто 1.6 беше така предполагам че при 1.4 разлика няма. Ако бутилката ти е от дясно ще се наложи да я демонтираш или поне да я откачиш и да я повдигнеш.Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ
-
Махат се щуцерите отгоре на капака на кошницата на помпата. Развива се голямата шайба, като един трябва да натиска надолу(че нещо като пружина я бута нагоре и законтря), а друг да я развие в началото с помоща на голяма плоска отверка и чук. После тя цялата кошница излиза с издърпване и леко въртеливи движения. Трябва да се има впредвид:1. Преди да се изкарат бензиновите щуцери, ако има налягане в резервоар, се изкарва захранващия кабел на помпата и се пали, за да обере налягането и после няма да се олеете; 2. След смяна на помпата в резервоара трябва да има поне 20л бензин, за да може да запали; 3. Трябва да си приготвите малка скобичка, защото тази която свързва маркуча към помпичката вътре в кошницата е за еднократна употреба; 4. Внимателно с малката гайка дето придържа големия маркуч до тези с щуцерите. Лесно се пренатяга и излиза болта от гнездото.
Коментар
-
u_bo
KRASI CVETKOV написа:стегнах я хубаво
Коментар
-
пичове как се махат тези щщуцери на бензина? има 2 чопа, които уж трябва да се разтварят и после да дърпаш. е аз ги счупих по едно време на нмовата ми стара помпа обаче пак нямат вадене. само с дърпане ли става или как?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:пичове как се махат тези щщуцери на бензина? има 2 чопа, които уж трябва да се разтварят и после да дърпаш. е аз ги счупих по едно време на нмовата ми стара помпа обаче пак нямат вадене. само с дърпане ли става или как?Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
помпата я смених днес, отне ми около час, час и малко. направи ми впечатление, че от едната страна голяма гайка не лягаше добре на помпата, 5 пъти я свалях и слагах да не би да е хванала накриво, но все така си хващаше и така си я завих, не знам защо се получи така, може пък да е нормално, ба ли го... причината да изгори старата е в разлгането на уплътнението, което беше станало като пластелин и се беше разтекло върху цялата кошница и беше задръстило цедката. аз я чувах доста време , че вие и накрая си изгоря. предполагам ако не беше задръстило цедката щеше да изкара още много...Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:пичове как се махат тези щщуцери на бензина? има 2 чопа, които уж трябва да се разтварят и после да дърпаш. е аз ги счупих по едно време на нмовата ми стара помпа обаче пак нямат вадене. само с дърпане ли става или как?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар