Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето - Фиат Купе 2000_16

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето - Фиат Купе 2000_16

Тази сутрин запалих с триста зора. Сугурно съм въртял повече от 3 - 4 пъти и на ново, и така повече от минута. Накрая запали несигурно и трепереше все едно работи на 3 цилиндъра. След 5 минути работа почна да работи равномерно. Свещите са ми триполюсни - NGK BKUR6ET-10, дистрибуторната капачка и палеца са нови, кабелите сигурно са оригиналните. Въртеше си нормално, помпата отзад се чуваше, а все едно нямаше ток от бобината или дюзите не пускаха гориво. Не си бях карал колата 5 дни. На вечерта запали пак с забавяне, но много по-лесно. Какъв би могъл да е проблема, че и друг път ми се е случвало да не пали от първия път, а почти винаги пали след петата секунда въртене на стартера?
    Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
    -------------------------------------------------------------

Никой ли няма мнение по въпроса или съм сбъркал раздела?
    Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена

Коментар

бензинова помпа най-вероятно
      sigpic
      Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
      475HP 11,5/1,9/191
      YouTube

Коментар

Помпата се чува доста ясно и си мисля, че би трябвало да функционира. Днес пробвах с кабел от друга кола и допълнителна свещ включена на мястото на кабела на първи цилиндър. Завъртяхме да палим и искра от свеща се появи след втората секунда. Това нормално ли е? Възможно ли е онзи ден проблема да е бил същия, но да му е трябвало повече време, за да пусне искра или ток към дюзите.

Коментар

първо измери налягането на помпата с манометър. има там един регулатор на налягането и системата трябва да е на около 3 бара. това че помпата се чува ясно е признак че си е тръгнала. първо това провери.

Коментар

Оказа се, че имам една доста добре повредила се свещ. Керамиката й се бе разцепила от горе до долу. Купих нови на BOSCH, които се дават по спецификация за модела, но май ще ми трябват и кабели. Ако някой има предложения за някоя евтина марка с що годе добри параметри ще съм благодарен.

Коментар

няма евтино качество...вложи лев за да не дадеш много повече