Здравейте, имам теч на масло от гарнитурата и ме посъветваха да слагам нова. Двигателят е 1.8 16в. Искам да питам следното - видях разни добавки, които се сипват в двигателя, включително за спиране на такива течове. Имали смисъл да пробвам с такава добавка и въобще полезно ли е да се слагат такива добавки - като за почистване на инжекционна и др. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
теч на масло
Collapse
X
-
ivan_dice написа:Колега временното спиране на теч-а не е решаване на проблема .... сменяй гарнитурата слагай силикон и да нямаш излишни ядове"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
не съм виждал някой да слага силикон на гарн на главата досега. нали се шлайфа, после се стяга по определен ред и с определен момент на стягане, демек трябва всичко да е идеално равно и гладко.... а и няма никакъв смисъл, ти ще сложиш силикона и като го стегнеш ще го изплюе навън... няма значение де, не се слага силикон там виж горе на капака на клапаните няма проблемация да се слагаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар