Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

градуси Темпра

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    градуси Темпра

    Здравейте !интересно ми е колко градуса са точно на снимката както съм снимал.честичко ми достига до там и това нормално ли е ?другите колеги с бензинови темпри ако могат и те да изкажат мнение.вече вкл. 2-рата степен на перката....
    Прикачени файлове
    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

    ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

    #2
    Сашо, така като гледам, това май е 110 без малко.Май не е нормално.Четох в Алфа Форума, че колегите си мият с водоструика радиоторите, помагало! Причината е че се набиват насекоми, камъчета, птички, глигани и тн. в радиора Естествено тази процедура се прави при изстинал двигател и не се пръска близо.

    Коментар


      #3
      айде бе няма ли никой с темпра в тоя форум , егати само аз ли останах
      Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

      ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

      Коментар


        #4
        Височка ми се струва. Но много зависи как я караш. По Търново са доста баирите. Та е възможно и от там да ти се получава. Другия вариант - ако си с двустепенна перка, просто да не ти работи първата степен.

        Коментар


          #5
          SilenceR написа:
          айде бе няма ли никой с темпра в тоя форум , егати само аз ли останах
          На моята темпра температурата винаги стои една черта преди 90(и в града и извън), а максимума е една черта след 90 и при теб определено нещо не е в ред!На ритмото е същата работа с тази разлика че в града стои на 90 точно заковано, на бравото на брат ми също една черта под 90.
          Peugeot 406, 2000 HDi 90
          ex. Peugeot 106 1,5 D
          ex. Ritmo 70 138B2.000
          ex. Tempra 2.0 159A6.046
          Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

          Коментар


            #6
            Аз имам темпра и максимум ми скача с една черта над 90 ... Имаш проблем ...

            Коментар


              #7
              мда ясно че имам проблем , ако знаете колко бързо вдига от 90 до тая черта дето е на снимката , ама незнам , ще видя с чистене на радиаторите какво ще се получи.иначе 1-вата степен есента още я оправихме , преди не работеше , сега всичко е наред...
              Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

              ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

              Коментар


                #8
                Ако наистина първата степен ти работи, значи нещо не ти е обезвъздушена системата или ключа не е наред. Защото първата степен трябва да ти сработи далеч преди да стигне тази температура. Или просто показанията на уреда не са верни

                Коментар


                  #9
                  Мойта държи 90 и най- много плюс 1 чертичка, че съм с дигитален, но не е повече от 100- 105.Ако понякога ти пробълбуква в парното- значи имаш въздух, другото е смяна на термостат ако няма въздух или водната помпа.
                  Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

                  Коментар


                    #10
                    един от колегите ми има някакав стар термостат дето не го ползва , ще го взема тия дни да го сложим да видя дали не е от него.междодругото май не съм ви разправял ама имам вътре в купето едно бутонче.то ми включва 2-ра степен на перката(тей беше колата като я купихме).и като стигна точно 90 дърпам бутончето за да охлади и наистина си охлажда.малко по 90 пада.а вече отсамосебе си като се вкл 2-ра степен , като си вдигне градус не иска да охлади,явно вече е повечко градус , не може да насмогне перката(таковам ли му ******)
                    Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                    ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                    Коментар


                      #11
                      На мен ми изглежда нормално да стига до там градско на 1-ва, 2-ра лятото, ако си на газ. Там ми се включва 2-ра степен и след няколко секунди я сваля на 90’. На бензин почти никога не минава 90’. Явно на газ вдигат повече температура. Вярно, че съм с Брава, но това едва ли има значение.
                      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

                      Коментар


                        #12
                        значи от вчера съм на газ вече, но снимката е по-отдавна , още на бензин.(но предполагам ако охладителната система е наред , не би трябвало да има значение на какво караш)както споменах по-горе един колега от работата ми даде термостат да пробваме, и другата стъпка е измиване на радиатори перки и т.н. тая всичката прах(мизерия) дето се наслагва, да се прочисти...бутах вчера маркуча към радиатора , не е твърд.а възможно ли е термостата ми да не отваря напълно , както трябва... защото до 90 градуса добре си ги качва , а от 90 то 3-тата черта (след 90) супер бързо. има няма 1-2 мин...п.п. щях да забравя за малко.датчика който ми е на таблото за градуса съм убеден че показва правилно.поне не е той да ме лъже..
                        Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                        ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                        Коментар


                          #13
                          днес ходих да ми мият радиаторите. не сме сваляли да уточня само.напръскаха с някакав обезмаслител , постоя малко и след това се започна миенето с водоструйка.падна доста мизерия....след това си оправих и 1-вата степен на перката че буксата се размърдала малко... и не прави контакт.... термостата си работи добре , не съм го сменял.та да видим как ще се представи сега колата.надявам се да е по-добре!!!препоръчвам на други колеги които имат подобни проблеми да пробват с миене на радиаторите(и без да ги свалят),кой с клима кой без няма значение.поздрави !!! :D
                          Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

                          ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

                          Коментар

                          Working...
                          X