искам да попита дали някои знае карам типо 2.0i 113кс 8 клапан дали мога да му сложа глава от типо 2.0i 147кс.ако пасне на блока мисля да оставя старата инжекция и стария испускател.благодаря предварително всяко мнение е добре дошло.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
глава за типо 2.0
Collapse
X
-
А какво ще правиш с втория вал . Блока ти също е по-тесен. Отворите за маслото и т.н. И аз исках да направя същото на 1.4 8V и в който и сервиз да питам все ми казваха, че е мисията невъзможна. По-добре му сложи чип и олекоти маховика. А ето и снимки които изрових от нета за глава на купе с двигател 836А.... 137 конски сили.Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
-------------------------------------------------------------
-
Главата става от 16 на 8 клапановата с някои дребни промени,понеже при едната съществуват едни канали ,а при другата не.Блоковете са абсолютно едни и същи , НО ти трябва изцяло оборудвана глава с клапани,валове,колектори и ЕКУ с необходимите датчици от 16,инак нищо не правиш.Колектори от 8 не стават на 16,буталата и те не стават.Така че мача е сложен но за сметка на това продължителен,затова по-добре си земи един цял мотор 2.0 16 и ползвай от него каквото трябваPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Има и друг вариант - има кроми със същия двигател обаче турбиниран, колекторите турбината и разпределителните валове 100% се взимат ама за друго незнам ...В този вид приключението трябва да е по безболезнено, а резултата може и да е по добърPeugeot 406, 2000 HDi 90
ex. Peugeot 106 1,5 D
ex. Ritmo 70 138B2.000
ex. Tempra 2.0 159A6.046
Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!
Коментар
-
Backo написа:Има и друг вариант - има кроми със същия двигател обаче турбиниран, колекторите турбината и разпределителните валове 100% се взимат ама за друго незнам ...В този вид приключението трябва да е по безболезнено, а резултата може и да е по добърPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs 1. Неможе ли да си остане с марелито и да се чипне ?2. Имам един 5-ак 20в, какви са разликите с 20вт ?Peugeot 406, 2000 HDi 90
ex. Peugeot 106 1,5 D
ex. Ritmo 70 138B2.000
ex. Tempra 2.0 159A6.046
Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар