Колеги, време е да Ви попитам. Значи колата (Браво 1.6 16В) не иска да работи на бензин. На 02.06.2009г. сложих АГУ. Проблеми преди това не е имало. Та след 2 седмици каране на газ, колата започна да не работи на бензин (много странно) и то от веднъж. Винаги съм я палил на бензин и съм я оставял да работи така едно известно време преди да потегля или премина на газ. Газовата е обикновена със всички възможни симулатори (слагана е при много доверен човек). Така да се върна към проблема: четох по форума и реших да почистя стъпковия мотор, прегледах всички маркучета за вакуум чак до МАП-а всичко е ок, но колата не иска да работи идва и много богата смес, дави се, киха, пуха, пуши яко (все едно е дизел, че и по зле). Незнам какво да правя. Водих я при газаджията, закачихме я на ВИЗА-та и тя каза (Визата) че всичко е ок, но пуска много гориво. Кажете ми сега какво да правя?? На газ колата върви, но на бензин не иска, ако не и подавам газ гасне. Моля дайте съвети какво да и направя, че да вземе да тръгне . Благодаря на всички отзовали се предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Четох, рових, ремонтирах и не успях да си помогна - Решено
Collapse
X
-
Рестартирай компира на колата - сигурно е натрупала много грешки - т.е. самообучила се е грешно.10 минути стигат.Ако нямаш емулатори на дюзите и на ламбдата - проблема е ясен.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Щеше да е добре ако беше от газовата но не е. Има някакъв друг проблем. Колегата не спомена че даже и с напълно ресетната комп *изчистване на грешки и ресет на обучението* колата пак заработва с богата смес 10/12мс. инжекторно време. А и компа не показва никаква грешка което е много странно.
Коментар
-
Yavor написа:Рестартирай компира на колата - сигурно е натрупала много грешки - т.е. самообучила се е грешно.10 минути стигат.Ако нямаш емулатори на дюзите и на ламбдата - проблема е ясен.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Ако си с пласмасовите колектори, тоест с новия комп, си мисля че никък няма да се оправиш, единствено да минеш на ГИ. А кажете ми как ще го излъжете тоя комп които постояно следи всичко и се опитва да вкара мотора в определени норми чрез промяна на времената на дюзите. Аз не знам имулатора на сондата какво точно симулира и какви данни праща на компа, но ако е "интелегентен" трябва в всеки един режим независимо от информацията от сондатат да я преработва и така да я подава на компа че тои да си мисли че със сместа всичко е в ред. Не знам някои имулатор да го може тва, а може и да може, не съм на 100% сигурен. Когато си на газ дори и с имулатор на сондата (ако данните от него са некорекни) твоя комп почва да променя времената на дюзите и очаква нещо да се случи, но нищо не се случва щото си на газ и контрола не е в негови ръце, и така се омазва от опити за корекции че може да доиде ден дето нито ще запалиш нищо ще работиш на бенз, имал съм такъв ден При мен също нямаше грешки в компа, ама човека каза че ще резетне нам си кво в компа и се оправи на момента. Трябва да ти кажа че тея компове са толкова капризни че на моя му влия и наи малакта промяна в налягането на газта (налягането определя времената на дюзите при мен ), за това как пали и как работи на бенз.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Ако си с пласмасовите колектори, тоест с новия комп, си мисля че никък няма да се оправиш, единствено да минеш на ГИ. А кажете ми как ще го излъжете тоя комп които постояно следи всичко и се опитва да вкара мотора в определени норми чрез промяна на времената на дюзите. Аз не знам имулатора на сондата какво точно симулира и какви данни праща на компа, но ако е "интелегентен" трябва в всеки един режим независимо от информацията от сондатат да я преработва и така да я подава на компа че тои да си мисли че със сместа всичко е в ред. Не знам някои имулатор да го може тва, а може и да може, не съм на 100% сигурен. Когато си на газ дори и с имулатор на сондата (ако данните от него са некорекни) твоя комп почва да променя времената на дюзите и очаква нещо да се случи, но нищо не се случва щото си на газ и контрола не е в негови ръце, и така се омазва от опити за корекции че може да доиде ден дето нито ще запалиш нищо ще работиш на бенз, имал съм такъв ден При мен също нямаше грешки в компа, ама човека каза че ще резетне нам си кво в компа и се оправи на момента. Трябва да ти кажа че тея компове са толкова капризни че на моя му влия и наи малакта промяна в налягането на газта (налягането определя времената на дюзите при мен ), за това как пали и как работи на бенз.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
wwalker написа:Описваш го все едно се дави колата. Проблема ти може да е в дюзите. Замери им съпротивелнието - разкачаш буксата на дюзите (в предната част на колекторите) и мериш съпротивление между средната и останалите 4 една по една. Дай после тук какво е показал уреда.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Junkey написа:Slavi_Lancia написа:Ако си с пласмасовите колектори, тоест с новия комп, си мисля че никък няма да се оправиш, единствено да минеш на ГИ. А кажете ми как ще го излъжете тоя комп които постояно следи всичко и се опитва да вкара мотора в определени норми чрез промяна на времената на дюзите. Аз не знам имулатора на сондата какво точно симулира и какви данни праща на компа, но ако е "интелегентен" трябва в всеки един режим независимо от информацията от сондатат да я преработва и така да я подава на компа че тои да си мисли че със сместа всичко е в ред. Не знам някои имулатор да го може тва, а може и да може, не съм на 100% сигурен. Когато си на газ дори и с имулатор на сондата (ако данните от него са некорекни) твоя комп почва да променя времената на дюзите и очаква нещо да се случи, но нищо не се случва щото си на газ и контрола не е в негови ръце, и така се омазва от опити за корекции че може да доиде ден дето нито ще запалиш нищо ще работиш на бенз, имал съм такъв ден При мен също нямаше грешки в компа, ама човека каза че ще резетне нам си кво в компа и се оправи на момента. Трябва да ти кажа че тея компове са толкова капризни че на моя му влия и наи малакта промяна в налягането на газта (налягането определя времената на дюзите при мен ), за това как пали и как работи на бенз.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Junkey написа:Slavi_Lancia написа:Ако си с пласмасовите колектори, тоест с новия комп, си мисля че никък няма да се оправиш, единствено да минеш на ГИ. А кажете ми как ще го излъжете тоя комп които постояно следи всичко и се опитва да вкара мотора в определени норми чрез промяна на времената на дюзите. Аз не знам имулатора на сондата какво точно симулира и какви данни праща на компа, но ако е "интелегентен" трябва в всеки един режим независимо от информацията от сондатат да я преработва и така да я подава на компа че тои да си мисли че със сместа всичко е в ред. Не знам някои имулатор да го може тва, а може и да може, не съм на 100% сигурен. Когато си на газ дори и с имулатор на сондата (ако данните от него са некорекни) твоя комп почва да променя времената на дюзите и очаква нещо да се случи, но нищо не се случва щото си на газ и контрола не е в негови ръце, и така се омазва от опити за корекции че може да доиде ден дето нито ще запалиш нищо ще работиш на бенз, имал съм такъв ден При мен също нямаше грешки в компа, ама човека каза че ще резетне нам си кво в компа и се оправи на момента. Трябва да ти кажа че тея компове са толкова капризни че на моя му влия и наи малакта промяна в налягането на газта (налягането определя времената на дюзите при мен ), за това как пали и как работи на бенз.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
Junkey написа:Slavi_Lancia написа:Junkey написа:Slavi_Lancia написа:Ако си с пласмасовите колектори, тоест с новия комп, си мисля че никък няма да се оправиш, единствено да минеш на ГИ. А кажете ми как ще го излъжете тоя комп които постояно следи всичко и се опитва да вкара мотора в определени норми чрез промяна на времената на дюзите. Аз не знам имулатора на сондата какво точно симулира и какви данни праща на компа, но ако е "интелегентен" трябва в всеки един режим независимо от информацията от сондатат да я преработва и така да я подава на компа че тои да си мисли че със сместа всичко е в ред. Не знам някои имулатор да го може тва, а може и да може, не съм на 100% сигурен. Когато си на газ дори и с имулатор на сондата (ако данните от него са некорекни) твоя комп почва да променя времената на дюзите и очаква нещо да се случи, но нищо не се случва щото си на газ и контрола не е в негови ръце, и така се омазва от опити за корекции че може да доиде ден дето нито ще запалиш нищо ще работиш на бенз, имал съм такъв ден При мен също нямаше грешки в компа, ама човека каза че ще резетне нам си кво в компа и се оправи на момента. Трябва да ти кажа че тея компове са толкова капризни че на моя му влия и наи малакта промяна в налягането на газта (налягането определя времената на дюзите при мен ), за това как пали и как работи на бенз.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар