Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ппомощ: Стило харчи масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ппомощ: Стило харчи масло

С изненада установих, че "новата ми кола" харчи масло. Колата е фиат Стило комби - 5г. трета употреба. Двигателят е бензинов 1.8, а маслото е selenia 20 k, позволяващо пробег 20 000 км. Засякох, че на 1000км. отива 1 литър от маслото. На сервиз ми смениха уплътнителите на клапаните, промяна нямаше. Забелязва се зацапване на свещите. Следвашото за което се сещам е маслени сегменти и други части за смяна при ремонт на двигателя. Можете ли да ме ориентирате по проблема?

Като се изфорсира двигателя, има ли сив пушек? Ако няма, може и да изтича то някъде!
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Първото, което направих бе да я вдигна на крик и да огледам за теч на масло. Не видяхме да има. Премерихме и компресията: 10; 10,5; 10; 10. Не съм забелязал да пуши при форсиране, затова съм така учуден, че маслото изчезва само когато я карам.

Коментар

Ауспуха мазен ли е?
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Май отива на сегменти.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Всички свещи ли зацапва?На мене ми зацапваше една от свещите и се оказаха гумичките на клапаните.

Коментар

при мене зацапваше 1-2 свещи пак се оказаха сегменти!!!!!!!!111
              Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
              Втората......пак същата!
              (_-_)______////_______(_-_)
              Punto75-Вече на жената!
              Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

Re: Ппомощ: Стило харчи масло

slivko написа:
                С изненада установих, че "новата ми кола" харчи масло. Колата е фиат Стило комби - 5г. трета употреба. Двигателят е бензинов 1.8, а маслото е selenia 20 k, позволяващо пробег 20 000 км. Засякох, че на 1000км. отива 1 литър от маслото. На сервиз ми смениха уплътнителите на клапаните, промяна нямаше. Забелязва се зацапване на свещите. Следвашото за което се сещам е маслени сегменти и други части за смяна при ремонт на двигателя. Можете ли да ме ориентирате по проблема?
                Раход 1 литър/1000 клм е нетърпим разход щом не тече от никъде и си сменял гумички на клапани.Остава само сегменти,но ако има износване на цилиндри ще ти трябва и хонинговане и ремонтен размер бутала за да стане както трябва.С такъв разход на масло не трябва да се кара.Ще съсипеш Ламбда сонда и катализатор,ако до сега не са свършили.Колите на малко години са най рискови и при покупка на такава кола трябва особено внимание.

Коментар

Колегата да каже и дали не му е "малко по-тежък" кракът, че тогава разходът може да мине за допустим. Или пък масло менте.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

на колко км е това масло?
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Маслото смених веднага след покупката на колата. Предполагам че не е менте. Пробвах да карам на по ниски обороти, но нямаше разлика. Не познавам съвремената електроника по колите. Надявах се, че изгарянето на такова количество масло ще се засече по някъкъв начин. На техническия преглед също не ми казаха да има лошо изгаряне. Благодаря за съветите.

Коментар

Първо смени маслото дано да е от него. Иначе служебната Фабия за 4 години и 97 000 км е на 3 основни ремонта!!!! Два, от които се случиха при мене. Гореше по 1литър на 1000 км аналогично като твойто. Правиха, струваха чак сега колата е ок - 3 нови бутала, комплекти сегменти, основни лагери, биелни - всичко. И шлайфаха блока - цилиндрите били станали елипсовидни.............
                        MB 280 S W108 67' - pickUp
                        MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                        ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                        Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                        office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Suppish написа:
                          Първо смени маслото дано да е от него. Иначе служебната Фабия за 4 години и 97 000 км е на 3 основни ремонта!!!! Два, от които се случиха при мене. Гореше по 1литър на 1000 км аналогично като твойто. Правиха, струваха чак сега колата е ок - 3 нови бутала, комплекти сегменти, основни лагери, биелни - всичко. И шлайфаха блока - цилиндрите били станали елипсовидни.............
                          Е,ти добре го успокои с този пример.Този разход на масло не може да бъде причина маслото,каквото и да е.

Коментар

От какво може да идва разхода на масло?1. гумички на клапаните - уж са сменени, но дали е така? Може "Майсторите" да са забравили я да ги сменят, я да са смижили боклучави, я да не са за този мотор.2. теч на масло - казваш, че няма - 1/1000 е сериозен теч и би се видял.3. маслообиращи сегменти - ако горните неща са така, то остава точно това. Ако колата е прегрявана или не е карана дълго, може да са запекли точно тези. Затова компресията ти е добра, но няма как да ги хванеш маслообиращите. Вероятно проблема е в тези два цилиндъра с мазните свещи.Защо обаче не ти пуши колата е интересно...Няма логика да не тече и пуши, а да хаарчи масло.Казвайте ако греша нещо.

Коментар

1115 написа:
                              Защо обаче не ти пуши колата е интересно...Казвайте ако греша нещо.
                              Колкото е по качествено маслото/и особено пълна синтетика/,по малко пуши при разход.Започва видимо да пуши при разход 2-3 л/1000.Вартбурга харчи масло 3л/1000 и знаеме как пуши.

Коментар

Working...
                              X