Колеги фиатаджии помагайте, при обороти над 4500 колата забива и няма мощност.Сложен е единствено спортен въздушен филтър.При диагностика всичко е наред.Свещите са добри, горивния филтър е чист.Какъв може да е проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем при ускоряването при HGT 2.0 20v.
Collapse
X
-
Колега къде направи диагностиката ? Имаше една тема за HGT. един колега обиколи сумати сервизи и какво ли не прави, като си мислеше че свештите са 6. Като ги смени колата запя друга песен. Провери ги все пак, защото при него беше абсолутно същото.Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
-
не съм ходил в специализирани сервизи,но не излизат никакви грешки на компютъра.Знам че свещите са 5.Преди 10 дни ги сменях пак с NGK.Фиатчето си има достатъчно компресия,но просто си нямам мощност при средни обороти.Чудя се дали не е нещо в дебитомера на въздуха.Fiat Coupe: 16V Turbo
FIAT= FERRARI-INDUSTRIES-AUTO-TECHNIKA
Коментар
-
dani_b написа:не съм ходил в специализирани сервизи,но не излизат никакви грешки на компютъра.Знам че свещите са 5.Преди 10 дни ги сменях пак с NGK.Фиатчето си има достатъчно компресия,но просто си нямам мощност при средни обороти.Чудя се дали не е нещо в дебитомера на въздуха.
Коментар
-
"Спортния филтър" предполагам е конусен и си го сложил в долната част на кутията на стария филтър?MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
dani_b написа:Да конусен е, но кутията е махната.След гуменния маркуч е директно филтъра, няма нищо друго.Мислиш че може би е от него ли?Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Или купувай филтър над 200 лв. и си го направи както трябва или си го направи както е оригинално! Тия филтъри от по 20-30 лв. се разпадат - сдава багажа тая пута мара вътре дето е става на парченца и познай де отива......MB 280 S W108 67' - pickUp
MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid
Коментар
-
колега аз имам ХГТ и имах същия проблем след .. безброй майстори и обиколени сервизи и кви ли не диагностики .. накрая послушах стария и смених свещите и бравока запя , а на диатностиката нищо не показа .. колата ако е на газ трябва да провериш да няма някой дюза да не пикае .. но преди да пробваш това откачи дебитомера на него има една щипка откачи и колата ще мине в сервизен режим .. ако има голяма разлика в вървежя може би ти трябва нов дебитомер но за това попитай някои по запознат но като цяло пробвай да откачиш дебитомера .. а относно това и аз смених филтри въздушем , бензинов разлика уок .. виж компресията как е .. премерете яГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
Колега "s00rry" в по-горният си пост имах в предвид точно твоята тема за фиата. Радвам се че сега работи нормално и наказва по пътищата...Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар