Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТЕЧ от РАДИАТОРА на Парното - ПОМОГНЕТЕ. - ОТСТРАНЕНО!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ТЕЧ от РАДИАТОРА на Парното - ПОМОГНЕТЕ. - ОТСТРАНЕНО!!!

    Значи свалих радиаторчето на парното , запуших изхода и надух в тръбичката на входа като през това време радиатора беше потопен във вана с вода.. и се оказа че проблема не е в радиатора , защото нямаше мехури. Едното от гумените уплатнения беше клеясало заедно с тръбичката. Почистих ги много добре и пробвах със същите уплътнения, но след като запалих и се създаде налягане , отново просълзи връзката м/у радиаторчето и тръбичките. Сега ще го сваля отново и ще купя нови уплътнения , защото тези ми се сториха доста твърди. Според вас ще се получи ли ако сложа от този червения силикон допълнително м/у връзката на тръбите и радиатора. И има ли смисал от тия добавки за запушване на дупки в охладителната система.Незнама , дайте някакви предложения.
    Fiat Bravo 1.2 , 16V , 82 hp

    #2
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...E5%ED%E8%F2%E5

    Коментар


      #3
      колега,много е важно дебелината на гумените пръстени да е достатъчна. повечето, които се продават са прекалено ниски- ти ги слагаш, стягаш, но те не прилепват добре и плътно, защото тръбите не могат да ги натиснат добре. така може всеки ден да си ги сменяшп и файда няма. затова аз намерих в специализиран магазин за гумички, по обикновенните авточасти не намерих по-дебелички/високи/. другия вариант е да сложиш 2, но тогава пък идват високи и затова трябва д анамериш ниски гумички. пробвай и двата варианта, естесвтвено първия е по-добър, но ако намериш.... далече си ми, иначе да ти подаря 2 гумичкисъс силикон няма да стане, по -добре тефлонова лента. съшо е важен реда на сглобяване- да не бъркаш мястото на шайбата?
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

      Коментар


        #4
        Със смяна на гумичките се получи. Старите се бяха изпекли , втвърдили и едната беше леко напукана. Срещу скромната сума от 60 стотинки за 2 броя гумички си спестих доста проблеми Блягодаря за помоща
        Fiat Bravo 1.2 , 16V , 82 hp

        Коментар

        Working...
        X