Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фиат браво 1.4 12v - върви (май) само на масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с фиат браво 1.4 12v - върви (май) само на масло

Здравейте, колеги, имам следния проблем с моето Браво... Гори/губи масло като разпрано след смяна на сегменти, сменени са също и гарнитурите на главата и на клапаните. Вчера сменях масло и за около 20-30 км е изчезнало около 300-400 мл масло. А преди смяната на сегментите хабеше 1л/1000км. Навежда ме на мисълта, че може да има пукнатина в мотора и сега от по-голямата компресия да хаби повече... Вие на какво мнение сте?Иначе пуши сив пушек особено когато е загряла, но пък ауспухът не е черен...Свещите също изглеждат чисти. Ако имате идеи пишете

Нормално е след първите километри след ремонта да ти глътне масло!
    Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Е възможно ли е да е в такива размери?

Коментар

Re: Проблем с фиат браво 1.4 12v - върви (май) само на масло

Krazz написа:
        Здравейте, колеги, имам следния проблем с моето Браво... Гори/губи масло като разпрано след смяна на сегменти, сменени са също и гарнитурите на главата и на клапаните. Вчера сменях масло и за около 20-30 км е изчезнало около 300-400 мл масло. А преди смяната на сегментите хабеше 1л/1000км. Навежда ме на мисълта, че може да има пукнатина в мотора и сега от по-голямата компресия да хаби повече... Вие на какво мнение сте?Иначе пуши сив пушек особено когато е загряла, но пък ауспухът не е черен...Свещите също изглеждат чисти. Ако имате идеи пишете
        По време на ремонта всички маслени магистрали са се отцедили и ако не е доливано след запалването за първи път е нормално.Нормално е също докато се напаснат сегментите в първите км. да си лапа по-малко масло.Относно напасването на сегментите във форума има доста колеги които са навътре с нещата нека те ти обяснят как и под какъв товар на какви обороти в началото е добре да работи двигателя.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да, ще попитам... А тъкмо сега бях при колата и забелязах, че след като се загаси колата като се отвори капачката за маслото излизат някакви пари/газове, това нормално ли е? Иначе от щеката не духа.

Коментар

Нормално след като темперетурата навън е по-ниска от тази в двигателя да излизът пари!
            Fiat Stilo 1.9 JTD

Коментар

Working...
            X