Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.6, '98 пали трудно студен двигател на топло време

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava 1.6, '98 пали трудно студен двигател на топло време

Здравейте колеги,Идеята е, че откак се стопли (над 10 градуса) започна да пали трудно на студен двигател.Това го забелязах още април месец, когато сутрин беше студено и студен двигател палеше перфектно а след обяд на топло и студен двигател се давеше зверски.Та къде да отида на диагностика?Аз съм си харесал два датчика за смяна - на колектора и другия дето е до дроселовата клапа. Въпросът е да ги сменям ли директно и двата или да ходя на диагностика (диагностика 30 лв, два датчика 70 лв)Предварително благодаря за мненията.P.S. Само да подчертая, че поработи ли 2 минути двигателя пали като пушка.
    Brava 1.6 EL, '98
    182A4

според мен провери температурния датчик който се намира на термостата и едно вапросче като палиш сутрин след като запали искарва ли черен пушек от ауспуха (ако е да това е признак че се дави).Датчика до дроселовата клапа би трябвало да е ТПСа и няма връзка с паленето другия не мога да кажа кой е щото има значение от година и изпалнение на двигателя.И пак да се върнем на температурния датчик провери в какво състояние са кабелите дали е пъхнат докраи куплонга дали са чисти самите крачета на куплонга и датчика а и още нещо което се сетих сега даваш на контакт изчакваш малко и изключваш след около 15 секунди трябва да чуеш едино леко брамчене от към дроселовата клапа това е шум от стъпковото моторче което се подготвя за следващото палене ако не се чува нищо виж провери и там как седят нещата.Успех от мен

Коментар

Сменяй като се решил, че можеш без диагностика. Аз съм за зацапани дюзи, което диагностиката и без това няма да го хване.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

wwalker написа:
        Сменяй като се решил, че можеш без диагностика. Аз съм за зацапани дюзи, което диагностиката и без това няма да го хване.
        Колега, аз карам само на бензин, като слагам и по някоя друга добавка на всяко трето зареждане. А днес, сутринта и вечерта запали без проблем, само като видя ключа Определено е някой от датчиците, но остава да открия кой.Благодаря за мнението на Bat_M, чакам да се стопли да гледам дали пуши черно, макар, че не ми е правило впечатление до сега.
        Brava 1.6 EL, '98
        182A4

Коментар

И аз наблюдавам подобен проблем напоследак, така че драсни някой ред като разбереш какъв е бил проблема. При мен на диагностика нищо не показа, черен дим също нямаП.П.: Моля ви колеги ако някой има файл с кодовете на грешките да го ъплоадне. Преди бях намерил един xls файл тук във форума ма сега нещо не го откривам
          Fiat Brava 1.6 16 волта 99г. HSX

Коментар

Working...
          X