Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

150км. 1л. масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

150км. 1л. масло

Колеги получими се следния проблем докато си отида до село и се върна изгорих почти 1л масло когато колата паднеше в ниските обороти и зад мен ставаше мъгел от черен дим. Досега не е бутало маслото никога някой ако може да даде някакшо продловение от какво е нека да го напиши аз се надяшам тези дни да отворя мотора и да ви кажа от какшо е.Имам съмнение за щупено бутало не няма никакво хлопане от мотора и се надявам да е само гумички и/или сегменти.Колата е Алфа 145 1,4 Туин Спарк колеги знам къде е форума на Алфа но мен ме кефи форума на Фиат а и мненията тук са доста по интелигентни.
    Subaru B9 tribeca 3.0
    Peugeot 307 04
    Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
    Fiat Brava 1.6 16V 103

ами колега гумички не се износват от сефте. не може преди 50 км да не е харчила и изведнъж да лапне 1 литър. ако не беше казал за дима зад теб щях да ти кажа д атърсиш теч, но щом е така....вероятно сегмент
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: 150км. 1л. масло

Dikata_BG написа:
      Колеги получими се следния проблем докато си отида до село и се върна изгорих почти 1л масло когато колата паднеше в ниските обороти и зад мен ставаше мъгел от черен дим. Досега не е бутало маслото никога някой ако може да даде някакшо продловение от какво е нека да го напиши аз се надяшам тези дни да отворя мотора и да ви кажа от какшо е.Имам съмнение за щупено бутало не няма никакво хлопане от мотора и се надявам да е само гумички и/или сегменти.Колата е Алфа 145 1,4 Туин Спарк колеги знам къде е форума на Алфа но мен ме кефи форума на Фиат а и мненията тук са доста по интелигентни.
      Ако е счупено бутало ще има прекъсване при работа на двигателя.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Двигателя работи перфектно даже има пошече мощ от преди което ме навежда на мисълта и мен на сигменти защото когато маслото оплътни компресията сташа по голяма.
        Subaru B9 tribeca 3.0
        Peugeot 307 04
        Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Вади свещите и ще си проличи кой цилиндър лапа маслото.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Горене на ма масло

Здравей Колега Само ще те посъветвам както и предишния колега да свалиш първо свещите и да видиш евентуално в кой цилиндър са зацапани. поне на първо време това ще ти е ориентир за работата на мотора. И после да се правят изводи и насоки за ремонт.
            ALFA ROMEO

Коментар

Re: Горене на ма масло

Защо никой не забеляза цвета на пушека който спомена колегата,а той е ЧЕРЕН. Това в никакъв случай не е масло ,а гориво.Според мен си провери нивото на маслото и го провери за мирис на бензин,ако има виж си клапана за регулиране на налягането да не се е прецакал.
              Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно

Коментар

Проблема е намерен запушен маслен сепаратор.Днес започва чистене на: сепаратор, капак клапани, може би картер, и промивки на мотора. Довечера ще кача снимки от тия нагаро да ги видите няма да са много но аз пак ще сам омазан до незнам си и къде.
                Subaru B9 tribeca 3.0
                Peugeot 307 04
                Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Working...
                X