Колеги получими се следния проблем докато си отида до село и се върна изгорих почти 1л масло когато колата паднеше в ниските обороти и зад мен ставаше мъгел от черен дим. Досега не е бутало маслото никога някой ако може да даде някакшо продловение от какво е нека да го напиши аз се надяшам тези дни да отворя мотора и да ви кажа от какшо е.Имам съмнение за щупено бутало не няма никакво хлопане от мотора и се надявам да е само гумички и/или сегменти.Колата е Алфа 145 1,4 Туин Спарк колеги знам къде е форума на Алфа но мен ме кефи форума на Фиат а и мненията тук са доста по интелигентни.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
150км. 1л. масло
Collapse
X
-
Re: 150км. 1л. масло
Dikata_BG написа:Колеги получими се следния проблем докато си отида до село и се върна изгорих почти 1л масло когато колата паднеше в ниските обороти и зад мен ставаше мъгел от черен дим. Досега не е бутало маслото никога някой ако може да даде някакшо продловение от какво е нека да го напиши аз се надяшам тези дни да отворя мотора и да ви кажа от какшо е.Имам съмнение за щупено бутало не няма никакво хлопане от мотора и се надявам да е само гумички и/или сегменти.Колата е Алфа 145 1,4 Туин Спарк колеги знам къде е форума на Алфа но мен ме кефи форума на Фиат а и мненията тук са доста по интелигентни.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Горене на ма масло
Защо никой не забеляза цвета на пушека който спомена колегата,а той е ЧЕРЕН. Това в никакъв случай не е масло ,а гориво.Според мен си провери нивото на маслото и го провери за мирис на бензин,ако има виж си клапана за регулиране на налягането да не се е прецакал.Peugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
Проблема е намерен запушен маслен сепаратор.Днес започва чистене на: сепаратор, капак клапани, може би картер, и промивки на мотора. Довечера ще кача снимки от тия нагаро да ги видите няма да са много но аз пак ще сам омазан до незнам си и къде.Subaru B9 tribeca 3.0
Peugeot 307 04
Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
Fiat Brava 1.6 16V 103
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар