Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с мареа 1,8 16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с мареа 1,8 16в

здравейте, проблема е следния: занесох си колата на ремонт за смяна на гарнитури и сигменти.когато техниците затвориха двигателя се оказа че колата не пали.казаха ми че проблем е в датчика на единия вал(предавателен мисля) взех датчик от един човек(работещ) закачиха го и колата пак не пали.замерват и на стария и на новия датчик съпротивлението и на двата няма такова.а на буксата преди датчика има.закачиха я на компютър да видят за грешки и показва че има грешка в системата за запалване.изтриват грешката и като завартят ключа пак излиза тази грешка.Моля за съвет и идея ако някой знае да помогне.и според вас имали как при отварянето и затварянето на двигателя може нещо да са преебали и затова да не пали.колата я закарах на самоход до сервиза и си палише.мерси предварително на всички.

Re: проблем с мареа 1,8 16в

qavkata написа:
    здравейте, проблема е следния: занесох си колата на ремонт за смяна на гарнитури и сигменти.когато техниците затвориха двигателя се оказа че колата не пали.казаха ми че проблем е в датчика на единия вал(предавателен мисля) взех датчик от един човек(работещ) закачиха го и колата пак не пали.замерват и на стария и на новия датчик съпротивлението и на двата няма такова.а на буксата преди датчика има.закачиха я на компютър да видят за грешки и показва че има грешка в системата за запалване.изтриват грешката и като завартят ключа пак излиза тази грешка.Моля за съвет и идея ако някой знае да помогне.и според вас имали как при отварянето и затварянето на двигателя може нещо да са преебали и затова да не пали.колата я закарах на самоход до сервиза и си палише.мерси предварително на всички.
    100% са прецакали датчика - нали си им я оставил палеща.Как става ли - ами изкривили са вероятно ламаринаката на колелото на единия вал и е однесла датчика - после са строшили и втория без да оправят ламарината.1.8 16В мотора не пали с повреден фазов датчик.Това което обясняваш за диагностиката е на много ниско ниво - ако те са ти го казали така жалко за колата ти.

Коментар

и смяташ че това е проблема?защото аз видях на зъпното колело където е датчика едно леко изкривяване на тази пластина която минава през датчика и дето затваря веригата, ама помислих че нарочно е направено трака.а как може те да са го изкривили, щото аз кат гледах зъбното колело стои на една гайка и няма нужда от сила за да се извади.

Коментар

qavkata написа:
        и смяташ че това е проблема?защото аз видях на зъпното колело където е датчика едно леко изкривяване на тази пластина която минава през датчика и дето затваря веригата, ама помислих че нарочно е направено трака.а как може те да са го изкривили, щото аз кат гледах зъбното колело стои на една гайка и няма нужда от сила за да се извади.
        Това изрязването е точно за да отчита по индукционен (безконтактен) начин и в никакъв случай не рябва да опира в датчика.Криви се лесно, ако са сваляли колелото и не са ползвали по-специален инструмент, а са запъвали с отверка, ключ или друг Български метод.Едно много леко изкривяване 0,5мм е достатъчно да стане белята.Сега каква е тази грешка в системата за запалване?Ако е фазовия датчик предполагам ще пише там нещо като "фазов датчик" или от сорта.

Коментар

ами аз не бях там като са закачали компа.казаха ми само че имало грешка при запалването, изтрилия и докато е на компа са завартели ключа и пак излязла тази грешка и така всеки опит.а иначе като видях стария датчик, видях че от една страна не от тази на магнита а от към това дето е като стеничка и май кабелите там са споени и именно там имаше спукване и затова реших ч е е от него.

Коментар

В България най-лошото, което може да се случи на един фиат е ... да попадне в ръцете на "майсторите".След като си я закарал палеща, да се спасяват. Или да ти връщат парите от ремонта. Не се навивай да купуваш каквото и да е. Нека си я оправят те. В противен случай я изтегли на безопасно място (по-далеч от сервиза) и я закарай някъде където си знаят работата.То ако така се правят ремонти...ела при мен да я ремонтирам, пък ако не запали ... ще те карам да купуваш ено по едно докато фалираш или не запали Това определено не е начина.П.С. датчика наистина се чупи лесно
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000