Slavi_Lancia написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 2.0 20V 147hp - Зверско тракане! - Снимки
Collapse
X
-
-
Slavi_Lancia написа:biker_81 написа:Slavi_Lancia написа:......нееее , неее тва не е лагер човече, 100% съм сигурен, тва са го сложили между лагера и вала да оплътни, то дори и дупка няма в средата за маслото!!!!!! тва си е няква пластина там да обере луфта и да "стегне" мотора за да се продаде. Малеееее баси хората, как може да продаде така кола баси, незнам нямам думи просоооо........................Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Здравейте колеги направих малко снимки на коляновия вал ама на място не е свалян. Колегите дето са по на ти с тия двигатели ще ви помоля да ми дадете някакви размери или там допустими стойности на вала и да ви питам дали мога сам да го измеря или дали така на място мога сам да се обедя че не става нищо от вала?
Коментар
-
Тръкни го малко с водна шкурка с номер 400 или 600 да зачистиш остатъците от лагера . Докато търсиш размерите примери размера на една биелна шийка която е в добро здраве и сравни размера с надраната. Това ще е една тренировка защото не съм имал случай до сега да е превъртял биелен лагер и да несе е наложило шлайф на вала та дори и смяна на вала. Примери шийката на втори цилиндър , доколкото виждам по снимката и снимката на лагера са добри.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Мерих със шублер ама там точноста е до 0.05 а тука в сервизните книжки има някакви размери но са твърде неразбираеми за мене... На шублер показва неточно защото размерите се въртят от 48.226 до 48.244 а на шублер показва точно така нещо между 48.20 и 48.25 нещо неопределимо за шублера. Дайте предложение като сваля блока и вала каде да го закарам да го проверят и евентуално за шлайв.
Коментар
-
biker_81 написа:Като гледам черупките,няма смисъл да мериш,100 % има елипси вала.Варианта е сваляне и шлайф ако има ремонтни размери лагери,ако не друг вал с лагериФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
biker_81 написа:Като гледам черупките,няма смисъл да мериш,100 % има елипси вала.Варианта е сваляне и шлайф ако има ремонтни размери лагери,ако не друг вал с лагери
Коментар
-
Стефане мислиш ли че ако разбирах чак толкова щях да пиша тука и да ви питам за тея неща? Ако съм знаел какво и е на колата като ми тропна още първия път щях да си я бутам от Младост до нас бъди сигурен. Не ме упреквай заради незнанието ми не съм тъп. Сега ако можеш да кажеш и какви са допустимите стойности на износване на вала до там трери или които е последния ремонт преди фарляне на скраб и да ми обясниш кое е това мотовилка. Ще съм ти много благодарен!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:biker_81 написа:Като гледам черупките,няма смисъл да мериш,100 % има елипси вала.Варианта е сваляне и шлайф ако има ремонтни размери лагери,ако не друг вал с лагериФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
zoomy написа:Стефане мислиш ли че ако разбирах чак толкова щях да пиша тука и да ви питам за тея неща? Ако съм знаел какво и е на колата като ми тропна още първия път щях да си я бутам от Младост до нас бъди сигурен. Не ме упреквай заради незнанието ми не съм тъп. Сега ако можеш да кажеш и какви са допустимите стойности на износване на вала до там трери или които е последния ремонт преди фарляне на скраб и да ми обясниш кое е това мотовилка. Ще съм ти много благодарен!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:zoomy написа:Стефане мислиш ли че ако разбирах чак толкова щях да пиша тука и да ви питам за тея неща? Ако съм знаел какво и е на колата като ми тропна още първия път щях да си я бутам от Младост до нас бъди сигурен. Не ме упреквай заради незнанието ми не съм тъп. Сега ако можеш да кажеш и какви са допустимите стойности на износване на вала до там трери или които е последния ремонт преди фарляне на скраб и да ми обясниш кое е това мотовилка. Ще съм ти много благодарен!Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Защо обаче се е случило това? Въпросната мотовилка е останала без мазане, за да се износи така. Това означава, че не стига до там масло - т.е. може би има запушване. Ако съм прав, лампата за маслото няма да светне, налягане ще има но мазане не. Освен това мотора е доста мръсен. С какво ли масло е каран?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар