Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 16в тресе и губи мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 16в тресе и губи мощност

Колеги голям проблем от 10-на дена колата взе да тресе на празен ход и загуби мощност до такава степен че не мога да превъртя гуми. Ходих на диагностика оказа се че няма проблем с електрическата система, след това ходих при пичовете които ми сменяха ремъците те казаха че всичко си е както трябва белезите отговаряли. Та въпросът ми е може ли да прескочи някой друг зъб ремъка и за това да се случват тези гадости и тия майстори само по белези ли сменят ремъка или има други щуротии които те не знаят.ПС След смяната на ремъка всичко беше ОК проблемът се прояви 3000 км. след обслужването.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Колега сменял ли си свещитр? Ако не провери да не ти работи на 3 цилиндъра!
    Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
    Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
    Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
    Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

В сервиза като чуха двигателя казаха че работи на 3 цилиндъра, но след диагностиката се оказа че всички работят само че някак си неравномерно. Компресията също я мериха беше превъзходна. Някои от майсторите предположиха че проблемът е в някой от клапаните дано да не е така де.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

р

ремъка се сменя със специални блокиратори тн.пети
        тел.0897943620

Коментар

иаз имам този проблем помагаите че цqлата да тресе на празен ход на дwигадтел карам q и на газ и пак е сащото na brava 1.6 16v
          fiat brava 1.6 16

Коментар

свещи, кабели, бобина, сервиз. Най-добре в обратен ред.
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

днеска я карах в дуневправиха и диагностика и смениха свещитепродължава да има леко тресене на бензинпредполагат че е за клапан ама клапаните са сменени всичките преди не пове4е от 5000 кмдругото предполофжение беше че ремъка не е поставен като хората,или пък е бобинтана газ ина4е тресенето престана а на бензин почти не се осещаако някои има няква идея казваитеблагодаря предварително
              fiat brava 1.6 16

Коментар

maskarata написа:
                В сервиза като чуха двигателя казаха че работи на 3 цилиндъра, но след диагностиката се оказа че всички работят само че някак си неравномерно. Компресията също я мериха беше превъзходна. Някои от майсторите предположиха че проблемът е в някой от клапаните дано да не е така де.
                Хем имаш превъзходна компресия, хем клапани да не са наред???Аз залагам на недобро запалване или богата (бедна) смес. Като работи на празен ход, пропушва ли от ауспуха или всичко е нормално?
                Настоящата - Ford Focus ST
                Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                Франкенщайн - R.I.P.
                Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Щом на газ е вече добре, значи изключваш проблемите по запалителната уредба. За неравномерната работа на бензин, най-често се дължи на газта - зацапват се дроселовата клапа, бензиновите дюзи и трябва да се чистят отвреме-навреме.
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

ми няма каквото и да е пропушване зацапва свеща на 4 ти малко по черна става от другите. Един мой приятел ми каза 4е може сместа да е мн богата да смесжа газ със бензинно не ми се вярвя за6тото го пражи и на газ и на бензин.Мойе ли да е от зацепки 4е преди 1000 км смених ангренажа.мерси!!!
                    fiat brava 1.6 16

Коментар

ми няма каквото и да е пропушване зацапва свеща на 4 ти малко по черна става от другите. Един мой приятел ми каза 4е може сместа да е мн богата да смесжа газ със бензинно не ми се вярвя за6тото го пражи и на газ и на бензин.Мойе ли да е от зацепки 4е преди 1000 км смених ангренажа.мерси!!!
                      fiat brava 1.6 16

Коментар

Ми отиди и някъде другаде да ти видят ремъка, ако е прескочил зъб ще тресе, ама за да прескочи зъб начи обтяжнмата не е кат хората или ремъка е някъв евтинджос и се е разпуснал. Другото дет си мисля е лош вариант и няма го споменавам то само ша си излезе на яве след още 1000 км макс. Ама да не дърпам дявола за опашката.
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

утре 6те я карам на маистора които сложи ангренажа да си го погледне ама се питам само дали колата ако е преско4ил заб ваоб6те 6те работи
                          fiat brava 1.6 16

Коментар

Един зъб не е фатален .. двигателя ще пали ... няма да се форсира и ще тресе!
                            Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
                            Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
                            Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
                            Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Разлиите между газ и бензин ме навеждат на мисълта за лабда сонда ... но зависи как е направено да работи самото АГУ и дали ползва сигнала ...
                              Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                              X