Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вакум в резервоара...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вакум в резервоара...

Здравейте, вече и аз съм колега наскоро си купих Пунто мк1 1,6 спортинг, но има един проблем-когато отида на бензиностанцията да зареждам и отворя капачката смуче въздух демек в резервоара се създава вакум.Това нормално ли е или..?И другия въпрос ми е дали джантите като са 4Х98 ще има проблем да сложа 4Х100 някой пробвал ли е?Казаха ми че ставало....

Re: Вакум в резервоара...

Lamboy написа:
    Здравейте, вече и аз съм колега наскоро си купих Пунто мк1 1,6 спортинг, но има един проблем-когато отида на бензиностанцията да зареждам и отворя капачката смуче въздух демек в резервоара се създава вакум.Това нормално ли е или..?И другия въпрос ми е дали джантите като са 4Х98 ще има проблем да сложа 4Х100 някой пробвал ли е?Казаха ми че ставало....
    Ето ти малко размисли и страсти по въпроса с джантите. Защо искаш 4 по 100 вземи си 4 по 98 каквито трябва. Това че в определен магазин ги нямат в наличност , толкова ли неможеш да изчакаш 10 дена да ти ги доставят http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=41696
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

В

нетрябва да има вакум можеби има проблем с винтелацията на резервуара която е свързана със смукателния колектор на двигателя с цел екологичност и изгаряне на бензиновите пари.
      тел.0897943620

Коментар

За вакума в резервоара няма се плашиш, доста от колите са така.Може и да пречи но не е фатално според мен.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ами то и на моята като отворя капачката и съска здраво понякога даже имам чувството,че бълбука.
          FIAT BRAVA 1.6 16v

Коментар

Вакуума в резервоара натоварва помпата и тя може да дефектира. Освен това е възможно да се влоши работата на двигателя и дори да гасне при определени ситуации. Желателно е проблема да се отстрани!
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

А някой знае ли от къде идва проблема, и как трябва да се отстрани?

Коментар

Резервоара "диша" през фитъра за бензиновите пари намираш се на десния калник, и по този въпрос доста е писано, използвай търсачката.
                FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Е този филтър , прочиства ли се!
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                    Е този филтър , прочиства ли се!
                    Не! Това е така наречения "еко-бокс" пълен със активен въглен!
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Решението е лесно. Отваряте си капачките и от тях махате вътрешността - представлява гумена мембрана с пружинка. После ги затваряте, внимавайте при разглобяването на самата капачка да не счупите нещо по механизма. Това е, вече резервоара си е нормално вентилируем и в него винаги се поддържа атмосферното налягане и си карате. Не се натрупват никакви грешки в компютъра, но ще продължите да чувате характерното щтракане от елекромагнитният клапан под десният калник. Също е добре да запушите добре отвора на смукателният колектор където влиза тръбата от въгленовият филтър, да не смуче въздух от там.
                      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                        Решението е лесно. Отваряте си капачките и от тях махате вътрешността - представлява гумена мембрана с пружинка. После ги затваряте, внимавайте при разглобяването на самата капачка да не счупите нещо по механизма. Това е, вече резервоара си е нормално вентилируем и в него винаги се поддържа атмосферното налягане и си карате. Не се натрупват никакви грешки в компютъра, но ще продължите да чувате характерното щтракане от елекромагнитният клапан под десният калник. Също е добре да запушите добре отвора на смукателният колектор където влиза тръбата от въгленовият филтър, да не смуче въздух от там.
                        Втората......пак същата!
                        Punto75-Вече на жената!

Коментар

Сега видях, че има и друга такава актуална тема. Там съм сложил и снимка на разглобена капачка

Коментар

Коя?
                            Втората......пак същата!
                            Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                              Коя?
                              Eто

Коментар

Working...