Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Високи обороти - Brava

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    A я сега да обясни като се натовари двигателя и се подаде команда за вдигане на оборотите, а в еку-то е заложено празния ход да е например 900об./м - с колко ще се увеличат оборотите?

    Коментар


      #17
      Климатика вдига оборотите на празен ход с 50-100. На някои коли и сервото вдига оборотите на завоите, като съм виждал и с 200+ да ги вдига. И при сервото и при климатика това става чрез стъпковия мотор. На комшия му бяха запушили стъпковия мотор по погрешка(на Голф 4 1.4 16V това е възможно, т.к. взима въздух от собствен малък маркуч с филтър) и колата му губеше обороти и гаснеше по завои от натоварването на сервото. На скорост не съм сигурен дали е така.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

      Коментар


        #18
        При мен няма разлика, какво имам предвид - при включване на компресора за секунда оборотите падат с 50об. и след това се възстановяват...

        Коментар


          #19
          Дали пък колегата пуснал темата я чете???Колеги за пускането на климатика е безмислено да се води спор - има всякакви варианти и те са според съответното ДВГ. На мойта например оборотите не мърдат от 800 на празен ход без значение в какъв режим съм - с климатик или без, на фарове и т.н. За повечето ДВГ на сузуки обаче е характерно, като включиш климатика и оборотите се вдигат с 200. И т.н. Дори един и същ ДВГ но с различно ЕКУ може да се държи по различен начин.Колегата пуснал темата, вероянто пита дали са реални показанията на оборотомера спрямо тези на скоростта. Освен ако не е засякъл скоростта с GPS. Нека уточни!
          Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

          Коментар


            #20
            Здравейте отново Нямах много време напоследък и само хвърлях по 1 око на писаниците.Интересуваме дали оборотите на колегите с брава 1.6 16v при 100 км/h са около 3000 и дали това е нормално, защото братовчедчето ми има мареа комби и оборотите при нея (като се има в предвид, че тя е по-тежка, следователно по трудно се задвижва) са около 2,700 при 100 км/h.От там ми стана чудно, защо моите са по високи.П.С. Благодаря за отговорите

            Коментар


              #21
              Показанията за скоростта се взимат от диференциала и няма значение с какви гуми си. Може да си я вдигнал на подемника и да си махнал гумите и пак ще си показва. За да се движиш обаче РЕАЛНО с тази скорост трябва да си с размер гуми препоръчан от производителя. Ако си с по-малки гуми РЕАЛНАТА ти скорост ще е по-ниска от тази която показва километража, защото за един оборот гумата изминава по-малко път от тази с по-голям диаметър и съответно по-голяма дължина на окръжността.Ако знаете предавателните числа на предавките и диференциала на кутиите си можете да изчислите при дадени обороти и предавка колко трябва да ви показва километража, а за да е това и реалната ви скорост трябва да сте с точният размер гуми и джанти препоръчан от производителя. Предавателните числа ги има в сервизното ръководство.На колегата Mpetkov ще кажа че ако Бравата и Мареята са с едни и същи двигатели разликата в оборотите ви идва от различните кутии, а от там и различните предавателни числа.
              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

              Коментар


                #22
                Brava, Bravo, Marea... няма значение. Има 2 вида скорости на 1.6 16V - до около ’98 са по-високи оборотите, а на по-късните оборотите са малко по-ниски на същата скорост.
                The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

                Коментар


                  #23
                  Да де, но и двете коли са преди 98’ Между другото засичах скороста с GPS и си е вярна...

                  Коментар

                  Working...
                  X