Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Пунто 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Пунто 2

колата е Пунто МК2 1.2 8в 2001годинапроблема е следният няма мощност и малките обороти са прекалено ниско 500-550по някога както си карам от някаде се оправя ама е само мигновенно (колата ускорява много по бързо)закарах я на диагностика и там даде грешка:Дву искрова запалителна бубина 1/4 прекъсване/свързване масапри подмяна на бубините (и 2 те) грешката остава след сменени кабели грешката отново остава та въпроса ми кво и на колата някакви идеи Има ли вероятност да е Дюза щото след сипването на 1 СТП оправянето зачести
    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

колега какво ти казаха за стъпковото моторче,филтъра въздушния как е сменян ли е
    Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

sonicempire написа:
      колега какво ти казаха за стъпковото моторче,филтъра въздушния как е сменян ли е
      Филтъра е чист прави го и при свален филтър не е от негоза моторчето нищо не ми казаха ???

Коментар

проверил ли си кабели те на ТПС датчика Ако трябва ги изолираи с изолир бан
        живеи на ръба, иначе заемаш много място

Коментар

а свещи сменял ли си,кабелите да не са прекъснати при демонтаж
          Продавам Бош дебитомер,стъпков мотор и бензинова помпа оригинална за Пунто ГТ.

Коментар

100% е компютър.Тези коли имат проблем с компютъра.Изгаря им единия транзистор, който оправлява две от бубините.Решението - ново ЕКУ.Цена 400....1000лв.

Коментар

1115 написа:
              100% е компютър.Тези коли имат проблем с компютъра.Изгаря им единия транзистор, който оправлява две от бубините.Решението - ново ЕКУ.Цена 400....1000лв.
              Първо и на двете бубини си има искри Проверено Второ как така ту е изгорял(колата прекъсва) ту е наред (не прекъсва)
              sonicempire написа:
              а свещи сменял ли си,кабелите да не са прекъснати при демонтаж
              Свещите са сменени преди около 500 км. кабелите са чисто нови (проверено с други свещи пак същото си е)
              koki87 написа:
              проверил ли си кабели те на ТПС датчика Ако трябва ги изолираи с изолир бан
              Каде стои тоз така наречен датчик

Коментар

под въздушния филтър от ляво ПРОВЕРИ ЛИ ЖИЦИТЕ НА ТПС ОТ СОБСТВЕН ОПИТ ГО ЗНАЯ
                живеи на ръба, иначе заемаш много място

Коментар

koki87 написа:
                  под въздушния филтър от ляво ПРОВЕРИ ЛИ ЖИЦИТЕ НА ТПС ОТ СОБСТВЕН ОПИТ ГО ЗНАЯ
                  какво им беше даваха на късо или ??? иначе се сетих до стъпковото моторче е

Коментар

1115 написа:
                    Наистина е доста често срещан проблем при МК2.. Наскоро купувах бобини и продавачът от вратата ме посрещнас въпроса дали не ми е изгоряло "ЕКУ-о".Колега, това пунто не беше ли прегрявано ?
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD '03
                    Punto SX 1.2 8V '00
                    Uno 55 S 1.1 '84

Коментар

същото колегата го е съживил и много се радвам за него а иначе гледаш ли си го е много здраво от към двигател и ходовата част му доста здрава аз съм с същото и нямам никакви проблеми 2 година и не бих го сменил освен ако не се наложи да взимам по голяма кола
                      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

bboyd написа:
                        същото колегата го е съживил и много се радвам за него а иначе гледаш ли си го е много здраво от към двигател и ходовата част му доста здрава аз съм с същото и нямам никакви проблеми 2 година и не бих го сменил освен ако не се наложи да взимам по голяма кола
                        така е прав си че го зъживих метнах малко парички и сичко стана ок иначе тая кола е страшна много си ме радва и си я карам с кеф само тва дет са не върви м**** му
                        psychedelics написа:
                        1115 написа:
                        Наистина е доста често срещан проблем при МК2.. Наскоро купувах бобини и продавачът от вратата ме посрещнас въпроса дали не ми е изгоряло "ЕКУ-о".Колега, това пунто не беше ли прегрявано ?
                        колега прав си прегрято беше ,но нз тва дали има връзка с състоянието в моментааи не говори за ЕКУ не ми се дават толкоз парици (дано не е то)

Коментар

Working...
                        X