Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Състояние на разпр. вал

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefan Hadjov написа:
    Danchojn написа:
    На пръв поглед износване не се вижда, но без мерене не става. И все пак как се маже вала? През пуловете ли? Маслото минава през тръбичката разположена успоредно на вала и би трябвало през лагерите му да го пълни с масло. Но по него не се забелязват отвори.
    Тръбичката служи за да разпредели маслото по всичли лагери на разпр.вал.А той се маже като работи в маслена баня.Мазането му е много добро.
    Но от къде тече маслото за контактните площи? От разпределителния вал или от пуловете или от друго място? Моля, ако може по-подробно?
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

от пуловете
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Проблема идва от това че колата трака като дизел Иначе може би не са регулириани клапаните или износени пуловете, сменял съм гумички и след това основен ремонт. После ходих пре един дето не иска да замери луфтомера а ми каза направо че ми е износен вала
        Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
        Втората......пак същата!
        (_-_)______////_______(_-_)
        Punto75-Вече на жената!
        Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

pakumba написа:
          от пуловете
          Благодаря!

Коментар

bmahob написа:
            Проблема идва от това че колата трака като дизел Иначе може би не са регулириани клапаните или износени пуловете, сменял съм гумички и след това основен ремонт. После ходих пре един дето не иска да замери луфтомера а ми каза направо че ми е износен вала
            При този начин на мазане наистина трудно ще се износи този вал, но пък ако е карано с некачествено масло ......Все пак пуловете се сменят с подходящите, докарват се хлабините в норма и всичко е наред. Но пък ако е много износен вала едва ли ще стане. По снимки е трудно да се прецени. Най добре луфтомер, да се види колко е извън норма.

Коментар

Danchojn написа:
              Stefan Hadjov написа:
              Danchojn написа:
              На пръв поглед износване не се вижда, но без мерене не става. И все пак как се маже вала? През пуловете ли? Маслото минава през тръбичката разположена успоредно на вала и би трябвало през лагерите му да го пълни с масло. Но по него не се забелязват отвори.
              Тръбичката служи за да разпредели маслото по всичли лагери на разпр.вал.А той се маже като работи в маслена баня.Мазането му е много добро.
              Но от къде тече маслото за контактните площи? От разпределителния вал или от пуловете или от друго място? Моля, ако може по-подробно?
              На гърбиците има отвори и от там се маже,а не от пуловете.Пуловете се мажят от същото място.Като изтича масло от гърбиците се мажат естествено и пуловете.

Коментар

bmahob написа:
                Трябва да се замери хлабината между гърбиците на цилиндр.им част и пуловете и да се уточни точната хлабина чрез смяна на пулове с по голяма дебелина.Майсторите бягат от тази операция,защото е трудоемка и иска спец.инструменти.Те искат да работят само с отвека,гаечни ключове и ако не става с чук.

Коментар

Прав си! Шъ се търси друг , ама вече се уморих от търсене и размотаване!
                  Втората......пак същата!
                  Punto75-Вече на жената!

Коментар

мисля ченее износен ное довредаго премериш от практиката която имам с фиати несъм виждал износен вал на 55 или 75 засметка на десетки 1.4 12клапана
                    тел.0897943620

Коментар

Скоро ще си купя луфтомер и ще меря!
                      Втората......пак същата!
                      Punto75-Вече на жената!

Коментар

bmahob написа:
                        Скоро ще си купя луфтомер и ще меря!
                        Мисля че се мери на студен двигател!

Коментар

ok !
                          Втората......пак същата!
                          Punto75-Вече на жената!

Коментар

Колега ,вала ти е много добър ,тракането може да е от много работи като некачествен ремонт,центровка ,хлабини и т.н.А за вала търси повдигане на гърбицата и ще си сигурен .Ако вярваш на всеки "майстор" по-добре си хвърли колата
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

вече не вервам на никой! Купих си луфтомер и съм се заел да си меря и правя хлабините , сам!
                              Втората......пак същата!
                              Punto75-Вече на жената!

Коментар

Working...
                              X