Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

съвети за Fiat Сoupe

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

съвети за Fiat Сoupe

Здравейте колеги, мисля да си купувам фиат купе 1,8 16V и обиколих доста от колите, които се продават в София и май всичките са с проблемни мотори. Обяснете ми, понеже четох че тропането на мотора като при дизел било от вариатор на фазите, колко струва ремонта, колко е надеждна колата след такъв ремонт и възможно ли е това тропане да е от нещо друго, например клапани? Гледах и една с газов инжекцион, който беше доста шумен и направо си тропаше яко. На какво се дължи това и колко време работят газовите инжекциони след поставянето им(един познат ми каза, че след 2-3години се преебават). Бихте ли ми казали читави ли са тези мотори като цяло, или дават дефекти. Също искам да ви попитам дали някой е разглеждал ето тази http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...766&f1=details , намира се пред Радиал в Младост и е от доста време в www.mobile.bg, кажете си мнението и за нея.

Re: съвети за Fiat Сoupe

naiden написа:
    Здравейте колеги, мисля да си купувам фиат купе 1,8 16V и обиколих доста от колите, които се продават в София и май всичките са с проблемни мотори. Обяснете ми, понеже четох че тропането на мотора като при дизел било от вариатор на фазите, колко струва ремонта, колко е надеждна колата след такъв ремонт и възможно ли е това тропане да е от нещо друго, например клапани? Гледах и една с газов инжекцион, който беше доста шумен и направо си тропаше яко. На какво се дължи това и колко време работят газовите инжекциони след поставянето им(един познат ми каза, че след 2-3години се преебават). Бихте ли ми казали читави ли са тези мотори като цяло, или дават дефекти. Също искам да ви попитам дали някой е разглеждал ето тази http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...766&f1=details , намира се пред Радиал в Младост и е от доста време в www.mobile.bg, кажете си мнението и за нея.
    Колко кара една обикновена газова уредба много Кажи на твоят познат че нищо не разбира от газови уредби. Аз примерно ще ти кажа 100хил. км. но ще се появи колега който ще каже 150хил.км. Като цяло Газовия инжекцион има дълъг живот. Естествено редуктора и инжекторите не са вечни но подлежат на ремонт който не е кой знае колко скъп. Това е за ГИ .
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Мотора е страхотен колега аз като взех мойто смених разпределителни валове и повдигачи щот работеше като трактор и въпреки това ти казвам че двг-то е супер и с доста нисък разход за конете и вървенето си. Тая от обявата няма АБС.

Коментар

MEMO написа:
        Мотора е страхотен колега аз като взех мойто смених разпределителни валове и повдигачи щот работеше като трактор и въпреки това ти казвам че двг-то е супер и с доста нисък разход за конете и вървенето си. Тая от обявата няма АБС.
        Ами колега ти си сменил чаркове за една чанта пари бре!Кво му е страхотното на един мотор по който още от покупката си с 50% от стойноста на колата вътре!?Никакви лоши чувства но тва е реалноста!

Коментар

Благодаря ви за отговорите колеги. Мен ме притеснява че досега всички които съм разглеждал(около 6-7бр.) имат шумен мотор. Би ли казал колко ти се върза ремонта със смяната на разпределителни валове, повдигачи и труд. И какъв разход ти дава, понеже си писал че е с хубав разход.

Коментар

продава се

здравеите аз сам едно моми4е и карам фиат купе ..продава се:: за пове4е информация...скаип :измисленоиме2 "името на скипа го напи6ете на латинеца"
            Прикачени файлове

Коментар

naiden написа:
              Благодаря ви за отговорите колеги. Мен ме притеснява че досега всички които съм разглеждал(около 6-7бр.) имат шумен мотор. Би ли казал колко ти се върза ремонта със смяната на разпределителни валове, повдигачи и труд. И какъв разход ти дава, понеже си писал че е с хубав разход.
              250 лв. валове с вариатор и повдигачи от алфа 1.6/1.8 туинспарк от морга,като разбира се всички части са перфектни и са за предпочитане пред боклуците които се продават в магазините. Сам си го правих. Разхода е под 12 градско във Варна с газов инжекцион.

Коментар

благодаря ти за информацията Мемо. А вариатора като си го взел втора ръка, как разбра дали е читав.

Коментар

naiden написа:
                  благодаря ти за информацията Мемо. А вариатора като си го взел втора ръка, как разбра дали е читав.
                  Хващаш с едната ръка вариатора с другата вала и се опитваш да ги усучеш едно спрямо друго ,луфт не трябва да има .

Коментар

npace написа:
                    MEMO написа:
                    Ами колега ти си сменил чаркове за една чанта пари бре!Кво му е страхотното на един мотор по който още от покупката си с 50% от стойноста на колата вътре!?Никакви лоши чувства но тва е реалноста!
                    ТУНИНГА СТРУВА ПАРА! ДРУГОТО Е ..... МУНИНГ

Коментар

Working...
                    X